Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αμυνταίου Ιορδάνης Μπάντης με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία»

Με εκλέξατε το 2010 και το 2014 ως τον νεότερο δημοτικό σύμβουλο στο Δήμο Αμυνταίου. Έκανα ότι μπορούσα, για να αφήσω το στίγμα μου, στη θητεία που τελειώνει. Αποφάσισα να συνεχίσω την πορεία που ξεκινήσαμε μαζί, και στις προσεχείς εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία» του υποψήφιου Δημάρχου Άνθιμου Μπιτάκη.

Ως νέοι άνθρωποι, οφείλουμε να κάνουμε την υπέρβαση. Να δώσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας, ειδικά τώρα, που οι συμπολίτες μας, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και κάθε νοικοκυριό βιώνει τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ως ενεργός πολίτης, με τα όνειρα και τις ανησυχίες μου, διάλεξα αυτόν τον κοινωνικό στίβο της αυτοδιοίκησης, τον διευρυμένο Δήμο Αμυνταίου, για να προσφέρω με φαντασία, πάθος και ενθουσιασμό, όσα χρειάζεται ο τόπος μας. Κανείς δεν περισσεύει από το προσκλητήριο της νίκης, και της δημιουργίας. Δώστε μου με το σταυρό της προτίμησής σας, την ευκαιρία να συνεχίσω να προσφέρω στο δημοτικό μας συμβούλιο. Η νέα γενιά στέλνει το μήνυμα, για την πόλη που της αξίζει. Μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το σήμερα, και να σχεδιάσουμε το αύριο. Να γίνουμε η ελπίδα του Αμυνταίου, για να κάνουμε το Αμύνταιο της ελπίδας. Ας μην περιμένουμε άλλο…. Φιλικά, Μπάντης Ιορδάνης

Ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια για μένα…. Γεννήθηκα στις 6 Ιουνίου το 1980 στο Αμύνταιο. Τελείωσα στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου το 1998 και πέρασα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Οικονομικών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Είμαι άριστος γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας καθώς και της Ιταλικής.

Είμαι παντρεμένος με την Οικονομολόγο Παγανού Σαββίνα και έχουμε δύο γιούς, τον Ζήση 8 χρονών και τον Γιάννη 5 χρονών. Στη διάρκεια των σπουδών μου ανέλαβα την εκπόνηση μελέτης εργασίας για τα Δημογραφικά Στοιχεία της ανακατανομής του πληθυσμού της περιοχής Αμυνταίου(1951-2003) και αντίκτυπο/αποτελέσματα στην οικονομία της. Το διάστημα 1998-2003 είχα συνεχή κατάρτιση σε σεμινάρια με θέματα:

•Σχεδιασμός marketing εξαγωγών, δίκτυα διανομής και προώθηση τροφίμων.

•Πρώτη ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Management με θέμα ηλεκτρονικό εμπόριο(commerce) και online διαφήμιση.

•Τρίτο Forum Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας με θέμα «Σύγχρονες δημόσιες σχέσεις για μια δυναμική και δημιουργική καριέρα».

•Ενδέκατη ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing με θέμα «Marketing ραντεβού με τις πέντε αισθήσεις».

•Κέντρο λογιστικών εφαρμογών. Εξειδικευμένο σεμινάριο μηχανογραφημένης λογιστικής. Πλήρες εμπορικό πακέτο που περιλαμβάνει προγράμματα: αποθήκης-πελατών-προμηθειών- πωλήσεων –αγορών- προοπτικές κέρδους- παράγωγα και ιδιωτικοποιήσεις. Το 2015 απέκτησα το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ). Το 2018 ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου MBA Master Business Administration. Εργασιακή Εμπειρία: Την περίοδο 2000-2003 απασχολήθηκα ως βοηθός του λέκτορα του Α.Π.Θ Αντώνιου Μιχαλέα. Το 2004-2006 ήμουν οικονομικός σύμβουλος στήριξης 3ου ΠΕΠ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπου και ασχολήθηκα με θέματα που περιλαμβάνουν τις Επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις (Σχέδια Βελτίωσης), τη βελτίωση της Ηλικιακής Σύνθεσης του πληθυσμού (Νέοι Αγρότες), τις μετεγκαταστάσεις κτηνοτροφικών μονάδων και το πρόγραμμα «Αγροτουρισμού ΟΠΑΑΧ». Στη συνέχεια το 2007 υπήρξα επικεφαλής του Προγράμματος Εφαρμογής Οικονομικών Όρων σε Η/Υ. Τα έτη 2008-2010 ήμουν καθηγητής οικονομολόγος στο 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας καθώς και στο 1ο ΕΠΑΛ Μυκόνου αντίστοιχα. 2011-2014: Δημοτικός Σύμβουλος στον Καλλικρατικό Δήμο Αμυνταίου. 2012-2014: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Τουρισμού, υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Τουρισμού, Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). 2010-2019: Εκλεγμένος στη διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Δυτική Μακεδονία με τη ΔΗ.ΚΙ.Ο. 2016-2019: Εκλεγμένο μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου. 2013-2019: Καθηγητής Οικονομολόγος στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Αμυνταίου, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης. Διατηρώ εμπορική επιχείρηση( Κοσμηματοπωλείο) στην κεντρική πλατεία του Αμυνταίου. Άρθρα/Δημοσιεύσεις: Περιοδικές Αρθρογραφήσεις-Δημοσιεύσεις σε Τοπικές και Πανελλαδικές εφημερίδες με θέματα που αφορούν την περιοχή Αμυνταίου και απασχολούν την καθημερινή μας ζωή.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση