Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αμυνταίου Κοσμάς Πλιούμπης με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλιά»

Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,

Νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου για το μέλλον του τόπου μας όχι με τρόπο επικριτικό κατηγορώντας και υβρίζοντας τους προηγούμενους αλλά με τρόπο δημιουργικό.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι έργο δεν είναι η κατασκευή ενός δικτύου ύδρευσης ή αποχέτευσης. Έργο δεν είναι η κατασκευή μιας παιδικής χαράς, ο ελαιοχρωματισμός ενός σχολείου και η ασφαλτόστρωση ενός δρόμου.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν υποχρέωση της εκάστοτε δημοτικής αρχής και τουλάχιστον στο έτος 2019 θα το θεωρούσα ντροπή για έναν δήμο να έχει ακόμη τέτοιες εκκρεμότητες και να τις προτάσσει ως έργα. Αυτά αφορούν όλες τις δημοτικές αρχές επί δεκαετιών.

Τα έργα διακρίνονται για δύο τουλάχιστον πράγματα. Πρώτον την στόχευση στην ανάπτυξη του τόπου αλλάζοντας δομές και νοοτροπίες δεκαετιών οι οποίες δημιουργούν τις γνωστές και χιλιοειπωμένες παθογένειες. Δεύτερον την στόχευση στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων τρόπων εκμετάλλευσης των πλούσιων πόρων που διαθέτει ο τόπος μας.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται για παράδειγμα από τις επιδοτήσεις. Επιδότηση σημαίνει φτώχεια και καταστροφή των υποδομών καθώς και ανικανότητα διαχείρισης των πόρων ενός τόπου. Ανάπτυξη σημαίνει να παράγω πλούτο. Πλούτος σημαίνει ευημερία, σταθερότητα και δημιουργία οικογένειας.

Νέες ιδέες και νέα οπτική στην διαχείριση των πόρων, μαζί με τόλμη και δουλειά από όλους μας είναι αυτό που χρειάζεται. Πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται με ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία αλλά και νέες που τώρα ξεκινούν και μας δίνουν την δυνατότητα να οδηγήσουμε και να πρωτοτυπήσουμε.

Τηλεθερμάνσεις για κάλυψη στο σύνολο των κατοικιών του δήμου μας.
Χρήση του βιοαερίου σε συνδυασμό με τους βιολογικούς καθαρισμούς.
Παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα.
Χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας (ηλεκτρικά λεωφορεία) για τις μετακινήσεις μας.
Δημιουργία πάρκων εξισωτικά με την καύση λιγνίτη.
Χρήση της γεωθερμίας για θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Αυτά, επιτρέψτε μου να το πω, είναι έργα ανάπτυξης και ταυτόχρονα οραματισμού για τον δήμο μας.

Ανάμεσα στο επίδομα και στο εισόδημα, αφήνετε σε εσάς να διαλέξετε με την ψήφο σας, τολμήστε!

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αμυνταίου Κοσμάς Πλιούμπης με τον συνδυασμό «Ενωτική Πρωτοβουλία» του Άνθιμου Μπιτάκη.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση