15 Οκτώβρη | Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Οκτωβρίου, 2023

<<Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας>>

Η 15 του Οκτώβρη, ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως η <<Η Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας>>. Το  2007 ο ΟΗΕ θέσπισε αυτήν τη μέρα, ως μία μέρα που οι γυναίκες αγρότισσες σε όλο τον κόσμο τιμώνται!

Είναι γνωστό ότι ο ρόλοι της σύγχρονης εργαζόμενης γυναίκας είναι πολλαπλοί και απαιτητικοί. Σε ότι αφορά τώρα τις γυναίκες της υπαίθρου-όσο περνούν τα χρόνια οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν πληθαίνουν, ενώ αντίθετα οι ευκαιρίες λιγοστεύουν!

Η κατάκτηση της ισότητας των φύλων και η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών της υπαίθρου πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Στόχος είναι να καταφέρουμε να ζούμε σε ένα κόσμο δίκαιο, ανεκτικό, συμπεριληπτικό-έτσι ώστε οι ανάγκες όλων των κοινωνικών ομάδων να μπορούν να ικανοποιούνται ισάξια.

Οι γυναίκες αγρότισσες έχουν δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή διαβίωση, σε διασφάλιση των επαγγελματικών και ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων, αλλά και σε ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική μόρφωση και παιδεία. Η γυναίκα αγρότισσα στη σύγχρονη εποχή είναι πολλά περισσότερα από έναν επαγγελματικό προσδιορισμό. Είναι ο <<αθόρυβος ήρωας της υπαίθρου>>!

Αξίζει να την τιμάμε!

 

Διαμαντούλα Κρητικού

Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου 

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου, Αμύνταιο,