
Στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής του Δήμου Κατερίνης για το έτος 2023, η Αντιδημαρχία Τουρισμού διοργανώνει την Τρίτη, 1 Αυγούστου 2023, την 1η Ημερίδα Απόδημου Ελληνισμού. Στην ημερίδα συμμετέχουν ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Σύνδεσμος Πιεριέων-Κατερινιωτών Βοστώνης «τα Πιέρια».
Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν από τους ομιλητές της ημερίδας είναι:
1. ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Οι Πιεριείς της Βοστώνης
2. Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ «από το χθες στο σήμερα»
Α. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ & ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η διοργάνωση αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού Δ. Κατερίνης στην προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού στον τουριστικό προορισμό της Κατερίνης. Μέσω της υλοποίησης μιας ενημερωτικής ημερίδας επιχειρείται η δημιουργία ενός «τόπου» ενημέρωσης και δικτύωσης των Ελλήνων του εξωτερικού με την τοπική κοινωνία, στους τομείς του Τουρισμού, της Επιχειρηματικότητας, του Πολιτισμού και άλλων.
Απώτερος στόχος όλων μας αποτελεί η ανάπτυξη της προοπτικής ίδρυσης στο μέλλον ενός πολυθεματικό συνέδριο «Απόδημου Ελληνισμού» με έδρα την Κατερίνη.
Θα είναι χαρά μας να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.