1ο e-festival Η καραντίνα από μια εργοθεραπευτική οπτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

1ο e-festival | Η καραντίνα από μια εργοθεραπευτική οπτική.

Το 1ο e-festival «Μένουμε σπίτι δημιουργικοί: Από μια εργοθεραπευτική οπτική» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται προ των πυλών!
Στις 16 & 17 Μαΐου άνθρωποι που φοιτούν, διδάσκουν, εργάζονται αλλά και εκείνοι που έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο παρουσιάζουν τα έργα και τις δημιουργίες που εμπνεύστηκαν από τις καθημερινές τους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Με έργα ποίησης, πεζού λόγου, ζωγραφικής, χορού, γλυπτικής, φωτογραφίας, βίντεο, μουσικής, κατασκευών οι άνθρωποι του Ιδρύματος ενθαρρύνθηκαν να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του εγκλεισμού ανοίγοντας ένα «παράθυρο στο κόσμο».
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Το αποτέλεσμα μοναδικό!

121 συμμετέχοντες με 242 έργα εμπνεύστηκαν και εκθέτουν τις δημιουργίες τους στον ιστότοπο του 1oυ e-festival: efestival.uowm.gr
Με βασικό στόχο την ενδυνάμωση και κινητοποίηση μέσω του έργου κατά την περίοδο της πανδημίας υπό το συντονισμό της Αντιπρυτάνεως Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγήτριας Άννας Σπύρτου, οργανώθηκαν τρεις δράσεις οι οποίες αποτελούν μέρος του Κύκλου Τηλεσυναντήσεων ενδυνάμωσης την εποχή του Covid-19: «Webinars για ενίσχυση της ψυχοσωματικής φροντίδας και λειτουργικότητας» με τελικό προϊόν το e-festival.

Στην Α΄ φάση, την οποία επιμελήθηκε επιστημονικά η διδάσκουσα του Τμήματος Εργοθεραπείας κ. Αικατερίνη Κατσιάνα, πραγματοποιήθηκε webinar με τίτλο «Από μια εργοθεραπευτική οπτική: Καραντίνα 2020-Περιμένοντας την «Ανάσταση…» με στόχο την προαγωγή της σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής υγείας και ευεξίας του ανθρώπινου δυναμικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η B΄ φάση περιελάμβανε τηλεσυνάντηση για την ανατροφοδότηση των έργων και την προετοιμασία για το e-festival.
Η Γ΄ φάση διεξάγεται στο διήμερο 16 & 17 Μαΐου και περιλαμβάνει την παρουσίαση των έργων στο e-festival από τους δημιουργούς τους και θα μεταδοθεί απευθείας (Livestreaming) στη σελίδα του Πανεπιστημίου στο facebook https://www.facebook.com/uowm.gr/.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ e-festival
Σάββατο 16 Μαΐου
16:00 Έναρξη
16:15 Χαιρετισμοί
16:30 Παρουσιάσεις των έργων
Κυριακή 17 Μαΐου
16:00 Παρουσιάσεις έργων

Pin It

Αφήστε μια απάντηση