1ος Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου για Μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φλώρινας με Θέμα την Οδική Ασφάλεια

1osDiagonismosOA-2011-Florina-Web

 

Στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2011), η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας – Γραφείο Αγωγής Υγείας, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ε.ΚΑΤ.Ο. (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση Φλώρινας) τον 1ο Διαγωνισμό Ζωγραφικής – Γραπτού Κειμένου με θέμα την Οδική Ασφάλεια για τους μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων Δήμου Φλώρινας και τίτλο :

 

«Zούμε στην Πόλη μας Σημαίνει Κυκλοφορούμε με Ασφάλεια»

 

Σύμφωνα με τον τίτλο, οι μαθητές μπορούν να ζωγραφίσουν σε κόλλα Α3 ή Α4 επικίνδυνα σημεία της πόλης μας για τροχαία ατυχήματα, τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς, καθώς και για τις μη νόμιμες συμπεριφορές οδηγών και πεζών. Επίσης, θα πρέπει να αναγράψουν και ένα μικρό κείμενο προτείνοντας μια δική τους λύση.

Στόχος του Διαγωνισμού είναι η δημιουργία σωστών οδικών συμπεριφορών στους μαθητές αλλά και η ευρύτερη προσπάθεια μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στον Δήμο μας. Το υλικό που θα προκύψει από τις εργασίες των μαθητών θα αξιολογηθεί από έναν εκπρόσωπο της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας και από δύο εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου και στα πλαίσια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας θα ακολουθήσει τελετή βράβευσης, όπου θα δοθούν τα εξής βραβεία :

1ο Βραβείο – Ποδήλατο.

2ο Βραβείο – Κράνος ποδηλάτου.

3ο Βραβείο – Μινιατούρα αυτοκινήτου.

Η υποβολή των εργασιών πρέπει να γίνει μέσω των Διευθυντών των σχολείων έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, υπόψη κας Μιχαηλίδου Αλεξάνδρας, Υπ. Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Φλώρινας.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση