Η Σαβίνα Γιαννάτου Στις Πρέσπες

Ημ/νία Ανάρτησης: 11 Αυγούστου, 2010

achilleios

Η Σαβίνα Γιαννάτου συναντά στις 20 Αυγούστου στη σκηνή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Κτήριο Εξάρχου) στην Φλώρινα την πιανίστα και ερμηνεύτρια Ευγενία Καρλαύτη, σ’ έναν διάλογo δύο φωνών, μέσα από διαφορετικά μουσικά είδη σε απρόβλεπτους συνδυασμούς

Οι δύο καλλιτέχνιδες συνδιαλέγονται με διαχρονικά τζαζ κομμάτια και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, με τραγούδια της Λένας Πλάτωνος, του Leonard Cohen, της Jonny Mitchell, αλλά και του Μάνου Χατζιδάκι, σε ένα πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα.

Το εύρος του ρεπερτορίου και η αφοπλιστική ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου αναπτύσσονται μοναδικά στον καμβά των ευρηματικών μουσικών διασκευών της Ευγενίας Καρλαύτη.

Τζαζ συγχορδίες αναμειγνύονται στα τραγούδια της Καραϊβικής ή της Κάτω Ιταλίας και τραγούδια σπουδαίων διεθνών δημιουργών διαδέχονται αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος, που αντιμετωπίζονται ατμοσφαιρικά και προσωπικά.

Ταυτόχρονα, η ερμηνεία της Ευγενίας Καρλαύτη, με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, μεταφέρει το κοινό μέσα από σύγχρονες οδούς στην Αμερική του ’50.

Ένα διαφορετικό ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, με τα τραγούδια ν’ αποτελούν το υλικό μίας συναρπαστικής μουσικής συνομιλίας ανάμεσα στο πιάνο και τις φωνές, μία συνομιλία ανοιχτή στην ευφορία του αυτοσχεδιασμού.