Μάκης Ιωσηφίδης – Ανοιχτοί Ορίζοντες

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Σεπτεμβρίου, 2010

DSC02922ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στους πολίτες του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής η Διακήρυξη Αρχών και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ του υποψήφιου Δημάρχου Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου παρακολούθησε μεγάλος αριθμός κατοίκων, όχι μόνο από το Αμύνταιο, αλλά και από όλους τους οικισμούς της περιοχής που θα αποτελέσουν το νέο Καλλικρατικό Δήμο.Σημαντική και η παρουσία στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, μελών Σωματείων και φορέων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ήδη την στήριξή τους στον Μάκη Ιωσηφίδη και προτίθενται να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Στην ομιλία του ο Μάκης Ιωσηφίδης αρχικά αναφέρθηκε στις διαδικασίες μέσα από τις οποίες ιδρύθηκε η Δημοτική Παράταξη, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «Στην ωραία αυτή πορεία συνομίλησα με πολίτες που στον τομέα δραστηριότητάς τους καινοτομούν, με εκπροσώπους φορέων που κατέθεσαν πρωτότυπες ιδέες για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου. Πάνω απ’ όλα, όμως, βρέθηκα και ταυτίστηκα με μία μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων που πιστεύουν σε αρχές και αξίες».

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμυνταίου αναφέρθηκε στις κεντρικές επιλογές της Δημοτικής Παράταξης όσον αφορά στις προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. «Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών του τόπου μας και η επιλογή ενός κατάλληλου γενικού μοντέλου ανάπτυξης της περιοχής, επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι τέτοιο συνιστά την πρώτη και βασική ανάγκη για το λεκανοπέδιο. Ενός μοντέλου που θα σέβεται τις τοπικές κοινωνικές και οικονομικές ιδιαιτερότητες, με σχεδιασμό και υλοποίηση έργων υποδομής για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της περιοχής».

Ο Μάκης Ιωσηφίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αρχές που αποτελούν τη βάση της συγκρότησης της Δημοτικής Παράταξης, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτές οι αρχές θα διέπουν και την πολιτική πρακτική της αυριανής διοίκησης του Δήμου. «Ο τόπος μας έχει ανάγκη από οργανωμένη και δυναμική διεκδίκηση πόρων από την περιφερειακή, αλλά και την κεντρική διοίκηση. Έχει ανάγκη κατά κύριο λόγο από μία αποκεντρωμένη και δημοκρατική διοίκηση, ανοιχτή στις καινοτομίες, τολμηρή σε ρήξεις, ικανή να ανοίγει δρόμους, μία υπερκομματική διοίκηση, πραγματικά ανεξάρτητη.

Εμείς θέλουμε τον πολίτη συμμέτοχο, συνεργάτη, σύμμαχο στη χάραξη των στρατηγικών επιλογών ανάπτυξης και στην υλοποίηση των πολιτικών. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να απελευθερώσουμε όλες εκείνες τις τοπικές δυνάμεις που θέλουν να τραβήξουν μπροστά, μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ενώσουμε τους ενεργούς πολίτες στην κοινή προσπάθεια να δώσουμε μία νέα πνοή ανάπτυξης στον τόπο».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Παράταξης, αναφερόμενος στο ρόλο που θα αναλάβει ως νέα διοίκηση του Δήμου Αμυνταίου, δήλωσε πως «Ξεκινάμε τον αγώνα για ένα Νέο Δήμο που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί αναπτυξιακές πολιτικές με σεβασμό στο περιβάλλον. Με πολιτικές που θα στοχεύουν στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας,  στην ενίσχυση των δομών κοινωνικής πρόνοιας, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Με πολιτικές που θα στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα χωριά μας, με πολιτικές που θα ευνοούν τις επενδύσεις και τις δράσεις στην παιδεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Ξεκινάμε τον αγώνα για ένα Νέο Δήμο που θα εγγυάται τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του και τη νομιμότητα στην εκτέλεση των έργων. Που θα στηρίζεται στην αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Δημότη».

Ο Μάκης Ιωσηφίδης έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος στους φορείς και τους πολίτες της περιοχής: «Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά, δεσμεύτηκα για ένα μόνο πράγμα: ότι όλες οι δημιουργικές ιδέες και απόψεις, από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, θα έχουν τη θέση που τους αξίζει στο πλαίσιο αρχών της Δημοτικής Παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Η σημερινή επικύρωση από εσάς της Διακήρυξης Αρχών αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης.

Σήμερα δεσμεύομαι εκ νέου ενώπιον όλων σας ότι, με βάση αυτές τις αρχές και τις αξίες ότι θα διαμορφώσουμε και πάλι μαζί ένα ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του νέου Δήμου Αμυνταίου. Και με βάση αυτές τις αρχές και τις αξίες που σήμερα συνυπογράφουμε θα συμπορευτούμε στην υλοποίηση αυτού του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου και μετά την εκλογική επιτυχία του Νοεμβρίου».