2η συνάντηση των εμπλεκομένων εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LESS WASTE ΙΙ

2η συνάντηση των εμπλεκομένων εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος LESS WASTE ΙΙ στην πόλη Resen στις 09/07/2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου “LESS WASTE – Development of an Action Plan for the Management of Bio-wastes at the Cross-Border Region” που διοργάνωσε ο Δήμος Resen, στo πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Greece – North Macedonia 2014-2020», την Τρίτη 09 Ιουλίου, στα γραφεία του Δήμου Resen, στην πόλη Resen.

Στη συνάντηση συμμετείχαν όλοι οι εταίροι του έργου και συγκεκριμένα εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών, του Δήμου Αμυνταίου, του Δήμου Φλώρινας, της ΔΙΑΔΥΜΑ A.E., του Δήμου Resen και της Δημοτικής Επιχείρησης “Proleter”, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Resen, ο κύριος Zivko Gosharevski και ο Δήμαρχος Πρεσπών κος Παναγιώτης Πασχαλίδης.
Σκοπός της συνάντησης, ήταν να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του έργου και να παρουσιαστούν από κάθε εταίρο ξεχωριστά οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, αυτές που πρόκειται να υλοποιηθούν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αποφασίστηκαν επίσης, οι προσεχείς ενέργειες με ορίζοντα εξαμήνου προκειμένου το έργο να μην αντιμετωπίσει προβλήματα καθυστερήσεων.

Σκοπός του προγράμματος LESS WASTE II είναι η πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και η προώθηση της κομποστοποίησης στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κομποστοποίηση οργανικών αποβλήτων που προέρχονται από οικίες και επιχειρήσεις εστίασης, όπως επίσης και στην οργάνωση και βελτιστοποίηση της διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων και της κομποστοποίησης σε επίπεδο Δήμων.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση