3- 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Οκτωβρίου, 2011

 

3- 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η πρόληψη είναι ο ισχυρότερος Προστάτης!

Δελτίο Τύπου

Τα SynΙατρεία Πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου iatrica, Μέλη του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN, υποστηρίζουν τη δράση του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας για την Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη. Η δράση λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά σε Πανελλαδική εμβέλεια και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη, από τις  3 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2011, άνδρες ηλικίας 50 έως και 75 ετών μπορούν να προσέλθουν κατόπιν ραντεβού στα SynIατρεία Πιστοποιημένης Φροντίδας του Δικτύου Iatrica, Μέλη του Συνεταιρισμού εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εντελώς δωρεάν αιμοληψία και μέτρηση του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA).

Γνωρίζοντας πως η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για την αντιμετώπισή του και θέλοντας να αναδείξουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία των συμπολιτών μας, συμμετέχουμε στη δράση αυτή. Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών, ενώ αποτελεί την δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο για τους άνδρες, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Η νόσος παραμένει ασυμπτωματική μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και για αυτό τον λόγο η έγκαιρη διάγνωσή της είναι σημαντική για την αποτελεσματικήαντιμετώπισή του.

Για να κλείσει ο κάθε ενδιαφερόμενος  εγκαίρως το ραντεβού για την αιμοληψία  μπορεί να μπεί  στο www.iatrica.gr ή να τηλεφωνήσει στο 801 11 26 200 από 28 Σεπτεμβρίου στις διαθέσιμες ώρες του τηλεφωνικού κέντρου.(θα τηρείται σειρά προτεραιότητας).

Λίγα λόγια για τους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς:

O Συνεταιρισμός μας και τα μέλη του μέσα σε συνθήκες κρίσης είχε έγκαιρα ξεκινήσει να επενδύει εσωτερικά και να βοηθά τα μέλη του να σταθούν ανταγωνιστικά στην ΠΦΥ εγκαθιστώντας συστήματα ποιότητας και σύγχρονα εργαλεία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι τα οργανωμένα, εξοπλισμένα και πιστοποιημένα εργαστηριακά ιατρεία τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη την χώρα σε κάθε γειτονιά κοντά στον πολίτη μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά και σε ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη ,στον ασφαλισμένο αλλά και να συμβάλλουν και στην διαχείριση του κόστους των ασφαλιστικών ταμείων.

Εδώ και ένα έτος, ο Συνεταιρισμός έχει ξεκινήσει την δημιουργία του Δικτύου Iatrica, μέσα από τα μέλη του, και με στόχο να συμπαρασύρει θετικά την πλειοψηφία των ιατρείων και να τα βοηθήσει να σταθούν ανταγωνιστικά στο νέο τοπίο της Π.Φ.Υ..

 

Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών – Medisyn, ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να στηρίξει τα ιδιωτικά Βιοπαθολογικά Ιατρεία και σήμερα αριθμεί πάνω από 420 ανεξάρτητα Βιοπαθολογικά Ιατρεία συνέταιρους , σε κάθε γωνιά της Επικράτειας (www.medisyn.eu). Έχει επενδύσει σε υποδομές ποιότητας σε όλες του τις λειτουργίες, διαθέτει Διαπίστευση κατά ISO 15189,  καθώς και πιστοποίηση για τις υπηρεσίες του, (συμπεριλαμβανομένης και της μεταφοράς δειγμάτων),  κατά ISO 9001:2008. Στόχος του είναι να αναδείξει τον επιστήμονα Ιατρό Βιοπαθολόγο, όπου σαν ελεύθερος Επαγγελματίας,  ασκεί το ιατρικό επάγγελμα προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες ποιότητας στον ιδιωτικό τομέα της Π.Φ.Υ..

Ο σκοπός της δημιουργίας του δικτύου Συνεταιρικών Ιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας Υγείας, IATRICA, είναι να δοθεί μια αναβάθμιση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Π.Φ.Υ.. Για αυτόν τον λόγο, αυτά τα ιατρεία είναι Πιστοποιημένα κατά ISO 9001:2008 και υπερπληρούν όλες τις βασικές προϋποθέσεις διασφάλισης ποιότητας, (συμμετοχή σε εξωτερικό έλεγχο ποιότητας, διαχείριση αποβλήτων, κ.τ.λ.).

Ο Συνεταιρισμός Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN σκοπεύει να αναδείξει τις υπηρεσίες των Μελών του, τόσο στην διάγνωση, όσο και  στο τρίπτυχο «Ευεξία – Πρόληψη – Υγεία» και να βάλειε κι αυτός  «ένα λιθαράκι» στην βελτίωση της Π.Φ.Υ, αλλά και γενικά της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε συνεργασία πάντα με τους κλινικούς Ιατρούς και τους αρμόδιους Φορείς και Οργανισμούς  που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Η ποιότητά μας, η γεωγραφική μας διασπορά, η εγγύτητα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και η δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην αφύπνιση του γενικού πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, πιστεύουμε ότι μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά και αποτελεσματικά στις νέες ανάγκες όπως διαμορφώνονται  στο νέο χάρτη της Π.Φ.Υ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..