36η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς 5-8 Μαΐου 2011

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Μαΐου, 2011

Περισσότεροι από πεντακόσιοι εμπορικοί επισκέπτες που προέρχονταν από τις παραδοσιακές αγορές της Ρωσίας, Καζακστάν, Ουκρανίας Λευκορωσίας αλλά και της Ιταλίας Τουρκίας Γερμανίας επισκέφτηκαν την πρώτη ημέρα λειτουργιάς της ,την 36η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς .

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο προφήτης Ηλίας κ. Ηρακλής Καλλισθένης ήδη κλείστηκαν σημαντικές εμπορικές συμφωνίες πράγμα που αποδεικνύει το δίκαιο του φετινού σλόγκαν που συνοδεύει τον λογότυπο της Έκθεσης Fur in Blossom ,δηλαδή η «ΓΟΥΝΑ ΣΕ ΑΝΘΗΣΗ».

Φέτος οι 147 έκθετες κατέλαβαν και την τελευταία σπιθαμή των 10.500 τμ του Εκθετηρίου Γούνας και ο στόχος πλέον είναι κατά τον κύριο Καλλισθένη η επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου κατά 3500 τμ προϋπολογισμού 1,2 εκατομμύρια ευρώ ώστε η Καστοριά να αποκτήσει ένα κτίριο το οποίο θα είναι ισάξιο της ιστορίας της Γούνας αλλά και των κάτοικων της.

Χθες πρώτη μέρα της Έκθεση πραγματοποιήθηκε ένα φαντασμαγορικό Fashion Show που παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις της μόδας  στον κλάδο της γούνας.

«Για το μέλλον σχεδιάζουμε στο υφιστάμενο Μόνιμο Εκθετήριο – Δημοπρατήριο Γούνας Καστοριάς τη δημιουργία ενός νέου εκθεσιακού χώρου έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνολικά 11.200 τ.μ. στο ισόγειο είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου που ανακοινώσε ότι ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς σκοπεύει να ιδρύσει και μια Σχολή Μόδας που είναι απαραίτητη για τον κλάδο».

Τέλος η Διοίκηση του Συνδέσμου με ανακοίνωση της εκφράζει την λύπη της για την άδικη επίθεση που δέχθηκε χθες το βράδυ ο γουνοποιός και μέλος του Συνδέσμου Χρήστος Τζηκαλάγιας από μια ομάδα κακοποιών, οι οποίοι έκλεψαν από την επιχείρησή του ένα σημαντικό αριθμό γούνινων ενδυμάτων. «Εκφράζουμε, στον ίδιο και στην οικογένειά του την συμπαράστασή μας και ελπίζουμε αυτό να είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και να μην γίνει απαρχή μιας δύσκολης κατάστασης για τον κλάδο» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου. 

Εκθεσιακό Πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – 6 ΜΑΪΟΥ 2011
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00
Εκδήλωση : 18:30   «Στρατηγική και δράσεις της Παγκόσμιας και Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας για το μέλλον του κλάδου»

ΣΑΒΒΑΤΟ – 7 ΜΑΪΟΥ 2011
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ KOPENHAGEN FUR: 15:00  ME ΘΕΜΑ «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΟΥΝΑΣ   ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ Κα LONE OLSEN

ΚΥΡΙΑΚΗ – 8 ΜΑΪΟΥ 2011
Ώρες Λειτουργίας: 9:00 – 19:00

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..