Σεισμός 6,8 ρίχτερ στη Φουκουσίμα

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Αυγούστου, 2011
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 14.36 τοπική ώρα, 8.36 ώρα Ελλάδας σε θαλάσσια περιοχή, ανοικτά του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, εκδίδοντας παράλληλα προειδοποίηση για κίνδυνο εμφάνισης τσουνάμι ύψους 50 εκατοστών.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.36 τοπική ώρα, κοντά στην περιοχή η οποία επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι  της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσαν το θάνατο 20.400 ανθρώπων και το πυρηνικό δυστύχημα στον σταθμό της Φουκουσίμα.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την ακτή και σε βάθος 20 χιλιομέτρων.
Η Tepco, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι οι σταθμοί ελέγχου της ραδιενέργειας δεν εντόπισαν καμία ανωμαλία μετά τη σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή και ότι οι επιχειρήσεις ψύξης των αντιδραστήρων του σταθμού συνεχίζονται κανονικά.
Το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά τη σημερινή σεισμική δόνηση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..