6ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 14 Απριλίου, 2011

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο 6ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την Κυριακή 10 Απριλίου. Παρά το δυνατό αέρα η διοργάνωση ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα και η συμμετοχή των αθλητών, τόσο των επίλεκτων, όσο και των δρομέων υγείας σε όλα τα αγωνίσματα (Μαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ) ήταν εκπληκτική.

Οι χιλιάδες των θεατών στον τερματισμό όλων των δρόμων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου χειροκρότησαν τους 1474 δρομείς που τερμάτισαν από τους 1977 που ξεκίνησαν (Μαραθώνιο, 10χλμ, 5χλμ), διπλασιάζοντας έτσι τον αριθμό των συμμετεχόντων από αυτόν της διοργάνωσης του 2010.

Η Ο.Ε. δια μέσου του Προέδρου της κ. Ιάκωβου Νικολή, του Γεν. Γραμματέα της και Πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ κ. Γιώργου Κωνσταντόπουλου και του Γεν. Διευθυντή της διοργάνωσης κ. Δρόσου Χριστόπουλου, αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει πρώτα απ’όλα όλους αυτούς που τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία τον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», όλους τους θεσμικούς φορείς, τους χορηγούς αλλά και ιδιαίτερα την ΕΛΕΠΑΠ και το Ecocity που διαμέσου του αγώνα των 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Κοινωνικής Προσφοράς, πέρασαν με τον καλύτερο τρόπο τα μηνύματα της Κοινωνικής προσφοράς και της περιβαντολλογικής ευαισθησίας μέσω της διοργάνωσης.

Με περισσότερα από 1500 παιδικά χαμόγελα ελπίδας ότι το Αύριο για το Περιβάλλον θα είναι πραγματικά ακόμα καλύτερο, φωτίστηκε την περασμένη Κυριακή 10 Απριλίου το κέντρο της Θεσσαλονίκης: Ηταν η στιγμή της ολοκλήρωσης του αγώνα δρόμου των 1000 μέτρων στον οποίο συμμετείχαν παιδιά, και που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 6ου ετήσιου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Μεγάλοι νικητές όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος σε αυτό τον αγώνα μεταφέροντας το μήνυμα ο «Αγώνας για το Περιβάλλον είναι Μαραθώνιος» και τα οποία έλαβαν ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους από ένα δεντράκι. Ηταν μια πρωτοβουλία με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, του Τομέα Β. Ελλάδος του Ecocity, με την ευγενική προσφορά των δενδρυλλίων από το ΑΠΘ και τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος – τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή τους.

“Τα παιδιά, οι μαθητές, οι μικροί δρομείς ήταν και είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι του μηνύματος για ένα μέλλον καλύτερο για όλους μας. Στα πρόσωπά τους βλέπουμε την ελπίδα και το ίδιο το μέλλον του τόπου και του πλανήτη, και γι’ αυτό ακριβώς είναι που η μαζική και ενθουσιώδης συμμετοχή τους την Κυριακή μας γέμισε αισιοδοξία”, υπογραμμίζει, η κα Λιάνα Γούτα, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, και υπεύθυνη του Τομέα Β. Ελλάδας του Ecocity