76 διεθνείς διακρίσεις για την οινολόγο Άρτεμις Τουλάκη

Ημ/νία Ανάρτησης: 18 Νοεμβρίου, 2022

76 διεθνείς διακρίσεις είναι ο απολογισμός της χρονιάς του 2022 –λίγο πριν το κλείσιμο της-  για την οινολόγο Άρτεμις Τουλάκη.

76 οίνοι που φέρουν την οινολογική της υπογραφή, κατέκτησαν ισάριθμο  μεταλλίων, στους μεγαλύτερους εθνικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα κατακτήθηκαν 2 μεγάλα χρυσά,30 χρυσά, 32 αργυρά, 11 χάλκινα και μία ειδική διάκριση, σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Βέλγιο, Κορέα, κ.α.

Η μοναδική αυτή επιτυχία, γίνεται πιο σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσοστό επιτυχίας, βραβευμένων/συμμετασχόντων οίνων, άγγιξε το  ασύλληπτο 91%.

Η Άρτεμις Τουλάκη είναι Οινολόγος, υποψήφια διδάκτορας Οινολογίας, επιστημονικός Σύμβουλος Οινοποιείων σε Ελλάδα και Κύπρο και ιδιοκτήτρια της εταιρείας Wineconsulting με έδρα την Φλώρινα.

’Συνεχίζουμε την προσπάθεια -δήλωσε η Άρτεμις Τουλάκη-, με τους συνεργάτες μου οινοποιούς, να συμβάλλουμε στην καταξίωση  του ελληνικού και κυπριακού κρασιού στον παγκόσμιο χάρτη. Δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στο κρασί, δουλεύουμε εντατικά και προσπαθούμε να παρακολουθούμε στενά τις επιστημονικές εξελίξεις. Η χρονιά του 2022 ήταν μια μαγική χρονιά και τα κρασιά μας τιμήθηκαν με ξεχωριστές διακρίσεις. Παράλληλα είχα την τιμή -μέσα στην χρονιά-, να προσκληθώ από διάφορα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, να δώσω διαλέξεις με θέμα το ελληνικό κρασί. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με στηρίζει, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες μου.’’

Η Άρτεμις Τουλάκη στα πλαίσια του μεγάλου Οινικού γεγονότος ‘’Χάρτης των Γεύσεων’’ στην Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδιο, θα παρουσιάσει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 6,30 μμ σπάνιες κυπριακές ποικιλίες, ενώ την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, το απόγευμα,  με την Ακαδημία Οίνου Αριστοτέλης, στην Πινακοθήκη Φλωριναίων Ζωγράφων, στην Φλώρινα, θα παρουσιάσει το σύνολο των ετικετών που υπογράφει, σε μια μοναδική εκδήλωση οίνου και πολιτισμού.