9η ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ «Η Νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στην Πρέσπα

neoi-1

9η ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΝΕΩΝ «Η Νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στην Πρέσπα

Ημερομηνίες 23 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου

Συμμετέχοντες 40 Νέοι από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία, την Τουρκία

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’, δράση 3.1

Διοργανωτής Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών (CTP), με έδρα τον Λαιμό στο Δήμο Πρεσπών διοργανώνει φέτος για 9η φορά μια ανταλλαγή νέων με τίτλο «Η νεολαία δρα ενάντια στη Φτώχεια» στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση, δράση 3.1.1.

Το θέμα σχετίζεται με τη φτώχεια και την περιθωριοποίηση που είναι και προτεραιότητα του προγράμματος ‘Νέα Γενιά σε Δράση’ για το 2012 και έχουμε ως στόχο την ενεργοποίηση των νέων για να δράσουν ενάντια στη φτώχεια στις τοπικές τους κοινωνίες.

Η δράση βασίζεται σε δημιουργικές μεθοδολογίες και δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την αυτο-έκφραση μέσα από την τέχνη, την πληροφορική και τη συζήτηση. Η ανταλλαγή θα φιλοξενήσει 40 νέους 18 – 25 ετών από 8 χώρες, την Ελλάδα την Αλβανία, την Ιταλία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, την πΓΔΜ, τη Σερβία και την Τουρκία από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Χρησιμοποιώντας 5 επίπεδα (βήματα) της μη τυπικής μάθησης: πληροφόρηση, συζήτηση, δημιουργία, προώθηση και την εκστρατεία (campaigning) θα διασφαλίζει την από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση από τη δημιουργία έως την εφαρμογή και την προώθηση με ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών και θεωρητικών μεθοδολογιών (ζωγραφική, δράσεις δρόμου, λήψη βίντεο, αξιοποίηση διαδικτύου, συζητήσεις και Skype conference calls με διεθνείς ειδικούς). 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση