ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

 Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που καταθέτει στη Βουλή προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας

 ▪ Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

▪ Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

 ▪ Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

 ▪ Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα.

 

Τα παραπάνω συνιστούν ταύτιση της Κυβέρνησης με τα εργοδοτικά συμφέροντα και ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους αλλά και στην ίδια τη Δημοκρατία. Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε μια βαθιά υγειονομική και οικονομική κρίση, απόρροια σε μεγάλο βαθμό των επιλογών της Κυβέρνησης. Η επιθετικότητα και ο κυνισμός με τον οποίο επιχειρείται η διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων και η επιστροφή στους σκοτεινούς χρόνους της ακραίας εκμετάλλευσης, δεν θα μείνουν αναπάντητα. Αποτελεί χρέος και συνάμα φόρος τιμής στους νεκρούς του Σικάγο και όλων των εργατικών αγώνων και έμπρακτος εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Η Ε.Γ. του Ν. Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Φλώρινας καλεί τις συναδέλφισσες και συναδέλφους  σε συμμετοχή  στον αγωνιστικό και ταξικό εορτασμό της 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ,  για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη, 6 Μάιου 2021 .

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ-ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

       ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση