Αφιέρωμα στον Σουηδικό Κινηματογράφο

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Μαΐου, 2017

AFIEROMA-SOYIDIKO-CINEΑφιέρωμα στον Σουηδικό Κινηματογράφο

Αφιέρωμα στο Σουηδικό Κινηματογράφο από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας.
Σας προσκαλούμε στο αφιέρωμα στο Σουηδικό Κινηματογράφο που γίνεται σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία και το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 με την ταινία Η μικρή Σόφι Μπελ (2014) της Amanda Adolfsson και την Παρασκευή 5 Μαΐου με την ταινία Underdog (2014) του Ronnie Sandahl, στο Πολιτιστικό Κέντρο (αίθουσα Θόδωρος Αγγελόπουλος), στις 9 μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πέμπτη 4/5 | 9:00 μ.μ

Η νεαρή Σοφί Μπελλ

Δραματική | 80’
Έτος παραγωγής: 2015
Σκηνοθεσία: Amanda Adolfsson
Σενάριο: Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Παραγωγός: Jakob Abrahamsson
Παίζουν: Felice Jankell, Hedda Stiernstedt

Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φέρει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις

Παρασκευή 5/5 | 9:00 μ.μ

Underdog

Δραματική | 97’
Έτος παραγωγής: 2014
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ronnie Sandahl
Παραγωγοί: Annika Hellstrom, Gudny Hummelvoll, Martin Persson
Παίζουν: Bianca Kronlof, Henrik Rafaelsen, Mona Kristiansen

Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

ΛΕΣΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, Φλώρινα,