Αφιερωμένος στις Γυναίκες του Μακεδονικού Αγώνα ο εορτασμός στην Τ.Κ. Πετρών δήμου Αμυνταίου (βίντεο & φωτο)

Αφιερωμένη στις Γυναίκες του Μακεδονικού Αγώνα ο εορτασμός στην Τ.Κ. Πετρών Αμυνταίου

Στις γυναίκες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στην διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα ήταν  αφιερωμένη η εκδήλωση στην τοπική κοινότητα των Πετρών του δήμου Αμυνταίου.

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του δήμου Αμυνταίου με την Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας και την τοπική κοινότητα στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου όπου στεγάζεται έκθεση κειμηλίων του Αγώνα.

Το παρόν έδωσαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμυνταίου κ Άνθιμος Μπιτάκης, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας κ Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος,  οι φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ Γρηγόρης Κυριακόπουλος, τίμησε με την παρουσία της  η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη.

Συγκινητική η παρουσία απογόνων των Μακεδονομάχων του χωριού για το οποίο σε επόμενη εκδήλωση θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ Ηλίας Μογλενίδης Υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ κάνοντας αναφορά στις γυναίκες της περιοχής που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο μουσείο στο οποίο θα δημιουργηθεί αντίγραφο Ιερού Ναού της περιόδου του Μακεδονικού Αγώνα μοναδικό στην χώρα οι εργασίες του  έχουν ήδη ξεκινήσει.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση