Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον ΠΑΜΕστο Σύνταγμα – Νεκρός, τραυματίες

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Οκτωβρίου, 2011
epeisodia-athina
Από σοβαρά επεισόδια μεταξύ αντεξουσιαστών που επιτέθηκαν σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, με μάχες σώμα με σώμα,ένα νεκρό 53χρονο διαδηλωτή, δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση και περισσότερους από 40 τραυματίες συνολικά, αμαυρώθηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος, για δεύτερη ημέρα.

 

Λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ είχαν αποκλείσει την πλατεία Συντάγματος, ομάδα 200-500 αντεξουσιαστών επιχείρησαν να διασπάσουν τις ομάδες περιφρούρησης της πορείας με πέτρες και βόμβες μολότοφ. Περισσότερο από μία ώρα και με εντυπωσιακή απουσία της αστυνομίας, διήρκεσαν οι άγριες συμπλοκές μεταξύ των κουκουλοφόρων και των ομάδων περιφρούρησης της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.

 

Μετά τη λήξη των επεισοδίων μεταξύ ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων, όπου οι πρώτοι «κράτησαν» τις θέσεις τους στην πλατεία Συντάγματος, στην περιοχή της Ερμού, Μητροπόλεως, Σταδίου και Φιλελλήνων, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους νεαρούς κουκουλοφόρους με εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα έγινε τόσο αποπνικτική, ώστε οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία Συντάγματος, την οποία πλέον «κατέλαβαν» στη συνέχεια τα ΜΑΤ.  Τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων συνεχίστηκαν στους παράπλευρους δρόμους.