Αγροτικός σύλλογος Αμυνταίου: Συνένοχοι ή Βλάκες

14 ημέρες μετά την αδιαφανή κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2020 και το χαράτσι στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους χρειάστηκε!!! ο ΟΠΕΚΕΠΕ για να δημοσιοποιήσει τι έγινε με την πληρωμή μην αντέχοντας τις πιέσεις μας και προσπαθώντας να κουκουλώσει το σκάνδαλο

 

Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι πια γνωστή σε  όλους και δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω το χαλί, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τα στελέχη του  με την ανακοίνωσή τους απλά αναγκάζονται να ομολογήσουν,  ότι φέρουν  στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό το πρωτοφανές εις βάρος των μελών μας σκάνδαλο κλοπής των επιδοτήσεων για να δοθούν ως Εθνικό απόθεμα σε ανθρώπους με αμφισβητούμενα δικαιολογητικά.

 

Και ερωτάμε ευθέως ως άνθρωποι του μόχθου που προσπαθούμε να σώσουμε τα κοπάδια μας από την αύξηση των ζωοτροφών και τις καλλιέργειές μας από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Συνένοχοι ή βλάκες

 

Συνένοχοι γιατί πώς μπορεί μετά από τέσσερα χρόνια συνεχών καταγγελιών να γράφουν στην ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις  13.7.2020 ως πόντιοι πιλάτοι ότι «Φέτος για πρώτη φορά, οι απαιτήσεις από το Εθνικό Απόθεμα ήταν υπέρμετρα αυξημένες». Χωρίς την συνειδητή ανοχή  ανθρώπων του ΟΠΕΚΕΠΕ και την συμμετοχή των ΚΥΔ που καταγγείλαμε αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.

Η συνένοχή προκύπτει και από την συνειδητή απόκρυψη της αλήθειας  για το πόσο εθνικό απόθεμα 2020 κατανεμήθηκε στις 30.6.2020.

 • Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ της 6.2020 αναφέρεται κατά λέξη «πληρώθηκαν 37.681.776,30 ευρώ για τη βασικής ενίσχυση, εκ των οποίων 2.498.168,84 ευρώ αφορούν σε συμπληρωματική χορήγηση δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα»
 • Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ της 13.7.2020 αναφέρεται  ο ΟΠΕΚΕΠΕ  κατά  λέξη «Για 2.110 παραγωγούς εγκρίθηκε η χορήγηση δικαιωμάτων (εθνικού αποθέματος)  με συνολικό ποσό 6.969.946,47 €
 • Για 414 παραγωγούς αυξήθηκε η αξία των δικαιωμάτων τους (εθνικού αποθέματος) με συνολικό ποσό 199.746,29 €

Συνολικά δηλαδή κατανεμήθηκαν δηλαδή 7.169.692,76 € – που είναι τρείς φορές!!! επάνω από τα 2.498.168,84 € που ανακοινώθηκαν ψευδώς στις 30.6.2021.Αυτό είναι η όχι απόδειξη  απόκρυψης της αλήθειας και ένδειξη συνένοχής σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση

 

Βλάκες: Γιατί στην προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας ομολογούν  πράγματα μισά και δείχνουν ότι είναι βλάκες και νομίζουν ότι έχουν να κάνουν με χαϊβάνια

Αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην ανακοίνωση της 13.7.2020 ότι

 • «οι βοσκότοποι σε καλή γεωργική κατάσταση (βοσκότοποι χωρίς την ύπαρξη ζωικού κεφαλαίου) αποτελούν επιλέξιμες για ενίσχυση εκτάσεις, με την προϋπόθεση κοπής και απομάκρυνσης της βλάστησης ώστε η ποώδης βλάστηση να μην υπερβαίνει το ύψος των εβδομήντα εκατοστών».
 • «προχώρησε στην διενέργεια μηχανογραφικών διασταυρωτικών ελέγχων των δηλωθέντων στοιχείων των ενοικιαζόμενων αγροτεμαχίων σε ΠΕ1, (στοιχεία εκμισθωτή, έκταση κλπ) στην ΕΑΕ 2020 με τα στοιχεία της βεβαίωσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2021 (ΑΑΔΕ) του εκμισθωτή. των δηλωθέντων στοιχείων των ιδιόκτητων αγροτεμαχίων, (στοιχεία ιδιοκτήτη, έκταση κλπ) στην ΕΑΕ 2020 με τα στοιχεία της βεβαίωσης δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2021 (ΑΑΔΕ)»

Εμείς δεν είδαμε ποτέ εδώ στην Βόρεια Ελλάδα τέσσερα χρόνια ΠΟΤΕ κανέναν από απομακρυσμένη περιοχή που δηλώνει ότι κατέχει χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια να έλθει με χορτοκοπτικό και να κόψει την ποώδη βλάστηση ούτε να βέβαια πάρει «κηπουρό» για κα κόψει τα πουρνάρια. Οι αγρότες του καναπέ δεν έχουν εργάτες γης αλλά κηπουρούς.

 

Εμείς δεν είδαμε ποτέ τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην περιοχή μας να κάνει τέτοιους  επιτόπιους ελέγχους -ΠΟΤΕ . Ας μας πει ο ΟΠΕΚΕΠΕ πότε και πόσους έκανε για ελέγξει  εάν κουρεύουν την ποώδη βλάστηση και τα πουρνάρια

 

Εμείς ξέρουμε ότι και τους επιτόπιους ελέγχους για 35 παραγωγούς που έδωσε εντολή τον Οκτώβριο του 2020 ο κ. Βάρρας για την περιοχή μας μετά από καταγγελίες η υπηρεσία ποτέ δεν τους έκανε επειδή έφυγε ο τότε Πρόεδρος.

 

Εμείς ξέρουμε ότι ένα δρόμο έχουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα

 

Το σημαντικότερο που ρωτάμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ, θα επιστρέψουν τα ποσά που κατανεμήθηκαν από το Εθνικό απόθεμα το 2018,2019,2020, σε ανθρώπους που δεν έχουν αγροτική δραστηριότητα και με ψευδή δικαιολογητικά, στους πραγματικούς αγρότες και κτηνοτρόφους, η θα συνεχίσουν να παίρνουν και τα επόμενα χρόνια εκατομμύρια ευρώ που δεν δικαιούνται; Ειδικότερα στις εκτάσεις εκτός Ελλάδος τις οποίες, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, με ανακοίνωση του, τις βγάζει εκτός, από φέτος και έπειτα. Και ουσιαστικά παραδέχεται, ότι κακώς δόθηκαν δικαιώματα από το Εθνικό απόθεμα σε αυτές τις εκτάσεις και σε αυτούς τους παραγωγούς.

 

Έχουμε ζητήσει από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία των αποφάσεων κατανομής του εθνικού αποθέματος για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη και θα το κάνουμε.

 

  Το Δελτίο Τύπου συνυπογράφουν :

 • Ο Αγροτικός Σύλλογος φυτικής παραγωγής Δήμου Άργους Ορεστικού, πρόεδρος ο κ. Μάνος Θωμάς,
 • Ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καστοριάς Μακεδνός, πρόεδρος ο κ. Μόσχος Θωμάς.
 • Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου , πρόεδρος ο κ. Μπαϊρακτάρης Αργύρης
 • Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου , πρόεδρος ο κ. Μπαϊρακτάρης Αργύρης
 • Ο Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου , πρόεδρος ο κ. Αβραάμ Εγρές
 • Με τις ίδιες ανησυχίες για τις δικές τους περιοχές.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση