Αλικάκη- Λογοθέτης: Παίζουν στην βραβευμένη ταινία της Μαρίας Ντούζα

to-dentro-kai-h-kounia-film
Η εξαιρετική ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» της Μαρίας Ντούζα, που κέρδισε κοινό και κριτικούς αλλά και βραβεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, έρχεται από τις 6 Φεβρουαρίου και στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτιδας που έχει μακρά πορεία στον χώρο με μικρού και μεσαίου μήκους ταινίες.
Με πρωταγωνιστές τους Μυρτώ Αλικάκη, Ηλία Λογοθέτη, Νίκο Ορφανό και Μιριάνα Καράνοβιτς, η ταινία είναι, κατά βάση, μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης.

Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου (Μυρτώ Αλικάκη) καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο (Ηλία Λογοθέτη) εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του, άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία. Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ (John Bicknell), χάνει τη δουλεια του και μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα (Ίρις Μήττα), και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές. Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε. Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα (Mirjanna Karanovic), είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα (Ελένη Κουλέτση)….. Με φόντο τις παλιότερες αλλά και τις νεώτερες μετατακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια, η ταινία συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα και πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο για την αέναη μετακίνηση των ανθρώπων, τη μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.

Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Νίκος Ορφανός και η Σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καρανόβιτς (Underground, Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές).

Το Δέντρο και η Κούνια έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Μόντρεαλ τον Αύγουστο και από τότε συνεχίζει με επιτυχία την φεστιβαλική την πορεία της σε όλο τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Αυστραλία, Ινδία, Βέλγιο, Στοκχόλμη, Βελγράδι κλπ)

Pin It

Αφήστε μια απάντηση