Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 22 Σεπτεμβρίου, 2015

syrizaΦλωρινιώτες Φλωρινιώτισσες
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την νωπή λαϊκή εντολή που έλαβε, αναγκάστηκε να προσφύγει εκ νέου στην λαϊκή ετυμηγορία, κάτω από την πίεση και τα καινούργια δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά την συμφωνία της 12ης Αυγούστου 2015. Οδηγηθήκαμε στην ανανέωση της λαϊκής εντολής θέτοντας στην κρίση του Ελληνικού λαού τα νέα δεδομένα αλλά και τα προστάγματα των εκλογών, όπως η σύγκρουση με το καθεστώς διαπλοκής και όλο το οικονομικό κατεστημένο, την δυνατότητα σκληρής διαπραγμάτευσης και της εξεύρεσης ισοδύναμων, την φορολογική μεταρρύθμιση, την ρύθμιση του χρέους, την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο κ.λ.π
Μιλήσαμε στον Ελληνικό λαό με όρους ειλικρίνειας χωρίς να του αποκρύψουμε τίποτα από όσα εξελιχτήκαν στην επτάμηνη διακυβέρνηση και στην σκληρή διαπραγμάτευση που εξελίχτηκε παράλληλα, καταθέτοντας ταυτόχρονα και το δείγμα γραφής της επτάμηνης διακυβέρνησης σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Παράλληλα θέσαμε υπό την κρίση του λαού και τις νέες προγραμματικές προτάσεις. Διεξήγαμε ένα προεκλογικό αγώνα σε ένα ιδιαίτερα εχθρικά επικοινωνιακό περιβάλλον όπου ολόκληρο το παλιό σύστημα σε αγαστή συγχορδία επιχείρησε να εξοβελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιχείρηση «αριστερή παρένθεση» κορυφώθηκε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία. Όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ελληνικός λαός με το ξεκάθαρο αποτέλεσμα και την πεντακάθαρη νίκη έστειλε πολλαπλά μηνύματα εντός και έκτος Ελλάδος με πολλαπλούς αποδέκτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας, απέδειξαν ότι είναι οι κυρίαρχοι του πολιτικού παιχνιδιού και ότι ήρθαν για να μείνουν.
Το αποτέλεσμα, εκτός των αισθημάτων ικανοποίησης, δημιουργεί και τεράστιες ευθύνες και δεσμεύσεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να επωμιστεί. Ο αγώνας για σκληρή διαπραγμάτευση, οι μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος δίκαιο στην υπηρεσία του πολίτη και του λαού, η προσπάθεια απομείωσης του χρέους, η σύγκρουση με την διαφθορά και την διαπλοκή, ή φορολογική μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα – θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερα όμως αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Φλωρινιώτικο λαό για το εύρος της νίκης στο τοπικό επίπεδο. Διεξήγαμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα θέτοντας τα προτάγματα των εκλογών και μόνο, αποφεύγοντας οποιαδήποτε παρεκτροπή η πρόκληση. Ήμασταν οι μόνοι ίσως, που πέρα από τα γενικά προτάγματα, θέσαμε και τα τοπικά χρόνια προβλήματα προτείνοντας ταυτόχρονα διεξόδους και λύσεις. Προβλήματα όπως η ανεργία και μάλιστα των νέων όπου έχουμε το θλιβερό προνόμιο πανευρωπαϊκής πρωτιάς, η μετανάστευση, ο πρωτογενής τομέας, η ενέργεια, ο αγροτουρισμός, οι οδικοί άξονες, το περιβάλλον, είναι προτεραιότητες που δεν θα πάψουν να μας απασχολούν.
Είναι αυτονόητο ότι το μέγεθος του αποτελέσματος μας δημιουργεί αισθήματα ευθύνης στον Φλωρινιώτικο λαό για να εργαστούμε από κοινού ώστε η Φλώρινα να έχει την τύχη που τις αξίζει και που για δεκαετίες στερήθηκε.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Εκλογές, Φλώρινα,