Ανακοίνωση των Ανοιχτών Οριζόντων για το πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ημ/νία Ανάρτησης: 3 Μαΐου, 2017

anoixtoi orizontes-logo-2Ανακοίνωση των Ανοιχτών Οριζόντων για το πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας όπως το κάναμε πάντοτε, για ένα νέο <έγκλημα> του δημάρχου Αμυνταίου και μάλιστα αναγκάζοντας τους δημοτικούς συμβούλους που πρόσκεινται στο συνδυασμό του (όπως φαίνεται και στα στιγμιότυπα της συνεδρίασης του ΔΣ ) να υπερψηφίσουν με σχετική πλειοψηφία , την επ, ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταιου στο Υπουργείο Πολιτισμού στην αρχαιολογική υπηρεσία για να χρησιμοποιηθεί ως Μουσείο.
Το πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο είναι ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτίρια του Δήμου μας και εκτιμούμε ότι δεν πρέπει να χαρισθεί με τόση ευκολία , αλλά να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητήριο .
Πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι το <σήμα κατατεθέν> του Δήμου μας και θα δώσει μεγάλη ευκολία στις υπηρεσίες του Δήμου με τους κατάλληλους διαμορφωμένους χώρους, αλλά και στην εξυπηρέτηση των δημοτών με κατάλληλο χώρο στάθμευσης που διαθέτει.
Δεν είμαστε αντίθετοι στην λειτουργία στην πόλη μας ενός μουσείου όπου θα εκτίθενται εκτός των άλλων και τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή των ορυχείων , αυτό μπορεί να στεγασθεί σε έναν άλλο χώρο – κτίριο που θα δώσει ο Δήμος (υπάρχουν πολλά)
-Ο-
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΙΝΤΩΝ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

TAGGED: Αμύνταιο,