Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας


Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Π.Ε Φλώρινας κα Π. Πέρκα ,μεταξύ άλλων αναφέρει …«ότι η ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας δημιούργησε τεράστια έκπληξη και προβληματισμό …».

Μα είναι φυσικό να εκπλήσσεσθε , αφού σε όλους τους τομείς της διακυβέρνησης τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε , όλα τα κάνετε πρόχειρα , χωρίς σοβαρό σχεδιασμό και αιτιολόγηση , καθαρά και μόνο για ψηφοθηρικές και κομματικές σκοπιμότητες . Έτσι και στον πολύπαθο αλλά σημαντικότατο για την Ελλάδα και τους Έλληνες χώρο της παιδείας , αφήσατε πίσω σας ΄΄κρανίου τόπο΄΄ τον οποίο η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί και αγωνίζεται να τον μετατρέψει στην μεγαλύτερη επένδυση της χώρας βάζοντας στέρεες βάσεις για να δημιουργήσει Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, πραγματικά αυτόνομα , αυτοδιοικούμενα , αξιολογούμενα , ανταγωνιστικά , σύγχρονα , εξωστρεφή και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας .

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , ποτέ δεν έκρυψαν τον σχεδιασμό και το πρόγραμμα για την παιδεία ,που από τον Νοέμβριο του 2018 έχει δοθεί στην δημοσιότητα και στην κρίση του Ελληνικού λαού αποδεικνύοντας έτσι την σπουδαιότητα και την άμεση προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας για την παιδεία και όλες τις βαθμίδες στην εκπαίδευση .

Ενδεικτικά για την Ανώτατη εκπαίδευση το πρόγραμμα μας αναφέρει τα εξής: «Κατάργηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών των κ.κ. Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου και άμεση ψήφιση και εφαρμογή ενός σύγχρονου νόμου πλαισίου για τα ανώτατα Ιδρύματα που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει :

• Tην Αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα, ενισχύοντας τον ρόλο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π) ώστε να λειτουργεί ως ο βασικός θεσμός αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών των διδασκόντων και των Ιδρυμάτων.
• O Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας (συγχωνεύσεις –ενοποιήσεις Πανεπιστημίων –ΤΕΙ θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στην βάση συγκεκριμένων ακαδημαϊκών, αναπτυξιακών, χωροταξικών τοπικών και περιφερειακών κριτηρίων.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , μην εκπλήσσεσθε και πολύ περισσότερο μην ανησυχείτε τους πολίτες της Φλώρινας και της Δυτ. Μακεδονίας .

Ο Ελληνικός λαός τον Ιούλιο του 2019 ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας στην Νέα Δημοκρατία, και στον Κυριάκο Μητσοτάκη , για να εφαρμόσει το πρόγραμμα μας και στην παιδεία , και όχι να συνεχίσει τον πρόχειρο ψηφοθηρικό και αναποτελεσματικό σχεδιασμό του κου Γαβρόγλου .
Να είστε σίγουροι ότι η Φλώρινα και η Δυτ. Μακεδονία δεν θα αδικηθεί και θα πάρει αυτό που δικαιούται και της αξίζει από τον νέο σχεδιασμό του ακαδημαϊκού χάρτη της Ελλάδος.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση