Ανέγερση μνημείου στο Λέχοβο με δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων

Ανέγερση μνημείου στο Λέχοβο με δαπάνες της Βουλής των Ελλήνων

Την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης είχε συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με τον πρόεδρο κ. Κώστα Τασούλα.

Ο βουλευτής παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής αίτημα της τοπικής Κοινότητας Λεχόβου και του Δήμου Αμυνταίου δια του προέδρου της Κοινότητας κ. Ευάγγελου Στεφανίδη και του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Άνθιμου Μπιτάκη, που αφορά στην οικονομική ενίσχυση από τη Βουλή των Ελλήνων για την ανέγερση μνημείου στη μαρτυρική Κοινότητα Λεχόβου για τις βαρβαρότητες που υπέστη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από το Γερμανικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, ήταν θετικός ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος και ανακοίνωσε στο Βουλευτή ότι η Βουλή των Ελλήνων θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση σχετικού μνημείου στην ακριτική Κοινότητα Λεχόβου της ΠΕ Φλώρινας, γιατί είναι κάτι που το δικαιούνται και το οφείλουμε στους προγόνους μας και στην ιστορία μας. Σε επόμενο στάδιο, οι τεχνικές υπηρεσίες της Βουλής θα έρθουν σε επικοινωνία με τις σχετικές υπηρεσίες του Δήμου Αμυνταίου για την αποσαφήνιση των διαδικασιών και τον καθορισμό των λεπτομερειών. Το ακριβές ποσό θα καθοριστεί στη συνέχεια.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση