Ανοίγει  τις πύλες του Παρασκευή 26 Ιουνίου το  39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ανοίγει  τις πύλες του

Παρασκευή 26 Ιουνίου

το  39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

παραλία Λευκού Πύργου

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου  από 26 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στην Παραλία  Λευκού  Πύργου – άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή.

Χάρη στην αγάπη των επισκεπτών εδώ και τέσσερις δεκαετίες αγαπήθηκε και στηρίχθηκε  ο θεσμός αυτός του Φεστιβάλ Βιβλίου, από  μικρούς και μεγάλους  από Θεσσαλονικείς και όχι μόνο, από νέους και μεγαλύτερους, υποδεχόμενη η διοργάνωση βιβλιόφιλους όχι μόνο από  τη Μακεδονία και τη  Θράκη, αλλά και από όλη την χώρα.

Επί δεκαεπτά ημέρες το μεγάλο ραντεβού με το χώρο του βιβλίου και του πολιτισμού θα ανθίσει και πάλι στη νέα παραλία του Λευκού Πύργου.

Εκδότες, βιβλιοπώλες, συγγραφείς  που συμμετέχουν από όλη την Ελλάδα. ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν ότι καλύτερο στο χώρο των εκδόσεων και της φιλαναγνωσίας, υπηρετώντας έναν από τους θεμέλιους λίθους του ανθρώπινου πολιτισμού που είναι το βιβλίο, δημιουργώντας μελλοντικούς αναγνώστες.

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε δήλωση του τόνισε:« παρόλο τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε σχέση με την πανδημία το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου είναι παρόν  και προσβλέπει με αισιοδοξία στο μέλλον, προβάλλοντας το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα και για ακόμη μια φορά η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτοπόρα στον Πολιτισμό».

 

Το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου αφιερώνεται σε έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους ποιητές τον Μανόλη Αναγνωστάκη, και με  διαδικτυακό αφιέρωμα «στην Αλήθεια και στο αίθριο το φώς».

 

Καθημερινά υπάρχει πρόγραμμα παρουσίας συγγραφέων στα περίπτερα, οι οποίοι θα προβάλουν τη βιβλιογραφία τους στο βιβλιόφιλο κοινό και θα υπογράφουν τα βιβλία τους.

Επίσης μπορούν πριν την έναρξη λειτουργίας καθημερινά και σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100 να  δίνουν συνέντευξη στο στούντιο live και στη συνέχεια οι επισκέπτες να ακούν αυτή από την ηχητική εγκατάσταση του Φεστιβάλ Βιβλίου.

Φέτος ο ΣΕΚΒΕ θα διεξάγει και διαγωνισμό φωτογραφίας από την έναρξη έως και τη λήξη του Φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα μπορούν να στέλνουν φωτογραφία τους στα emails  του ΣΕΚΒΕ sekve@otenet.gr    sekvethes@gmail.com  και θα υπάρξει Βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία. Επίσης μπορούν να αποστείλουν και στο FACEBOOK στις σελίδες με μήνυμα : Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

 

 

 

Οι ώρες λειτουργίας:

καθημερινά  από τις 7,00  το απόγευμα τις 11 το βράδυ

 

 

Συνδιοργάνωση:

 Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας     –   Δήμος  Θεσσαλονίκης

Τελεί υπό την αιγίδα:

Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργείου Εσωτερικών ( Μακεδονίας Θράκης)

Συνεργασία: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 

 

Το βιβλίο είναι παντός καιρού…

 

…και αυτό το καλοκαίρι με ένα βιβλίο στο χέρι

 

 

 

 

ευχαριστούμε θερμά όλα τα ΜΜΕ

και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

για τη

στήριξη- προβολή – διάδοση του βιβλίου και του πολιτισμού

 

 

Μένουμε ασφαλείς

Κρατούμε αποστάσεις

 ερχόμαστε κοντά με ένα βιβλίο

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση