Αντιπαράθεση με αφορμή την επίσκεψη Γαβρόγλου των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Μαρτίου, 2019

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διήμερη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου στη Φλώρινα μετά από πρόσκληση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για την κοπή της βασιλόπιτας.
Ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε επίσημες επισκέψεις σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαντώντας σε ερωτήσεις και προβληματισμούς μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Μετά την περιοδεία στις σχολικές μονάδες, ο Υπουργός είχε θεσμικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Στέφανο Μπίρο, περιφερειακούς συμβούλους αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης.
Ακολούθησε συνέντευξη τύπου όπου ο κ. Γαβρόγλου απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Απαντώντας στις ερωτήσεις εξήγησε με σαφήνεια όλο το πλαίσιο του υπό ίδρυση νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα αναφέρθηκε στην ίδρυση του νέου Τμήματος Ψυχολογίας και Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων αλλά και στην μετεξέλιξη του ΤΕΙ σε Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με νέο τμήμα Γεωπονίας (5ετους φοίτησης) στη Φλώρινα. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ίδρυση διετούς προγράμματος σπουδών σε αντικείμενα όπως η αμπελουργία – οινοποιία στο Αμύνταιο. Όσον αφορά τη Σχολή Καλών Τεχνών διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν απομακρύνεται αλλά απεναντίας ενδέχεται να ενισχυθεί και με ένα νέο τμήμα.

Πιστεύουμε ότι κατόπιν τούτων και με τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις κανείς δεν δικαιούται να θεωρεί ότι πλέον δεν γνωρίζει τι μέλει γενέσθαι. Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ δεν αισθανθήκαμε καμία έκπληξη καθώς και αυτή τη φορά κινήθηκε στο γνωστό μοτίβο της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Πιστεύουμε όμως ότι δύο είναι οι βασικοί λόγοι αυτής της στάσης τους. Πρώτον επειδή η σύγκριση με το σχέδιο «Αθηνά» είναι αμείλικτη, επιχειρούν να αποδομήσουν το σχέδιο του υπό ίδρυση Πανεπιστημίου.

Δεύτερον είναι γνωστό ότι η ΝΔ, στα πλαίσια της ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, επιθυμεί να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια και να καταργήσει τους νόμους για τις συνέργειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (δήλωση της Βουλευτή Κεραμέως – τομεάρχη παιδείας της ΝΔ). Αξιοπρόσεκτη είναι και η εμμονή της ΝΔ στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η δημόσια παιδεία.
Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. Εσείς κλείνατε και διώχνατε σχολές και τμήματα, εμείς ιδρύουμε νέα και ενδυναμώνουμε τα υπάρχοντα. Σας θυμίζουμε δηλώσεις στελεχών του κόμματός σας την περίοδο εκείνη με το σχέδιο «Αθηνά», οι οποίοι έλεγαν «πάλι καλά που δεν χάσαμε και τα ΤΕΙ, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι χειρότερα κλπ». Δυστυχώς όμως για σας οι Φλωρινιώτες έχουν και μνήμη και κρίση.

Όσον αφορά το απόγευμα της Παρασκευής, μερικές δεκάδες ατόμων και μερίδα του κλήρου επιχείρησαν να στήσουν σκηνικό έντασης και κλίμα τρομοκράτησης στην πόλη πριν την εκδήλωση του κόμματός μας. Απέκλεισαν την δυνατότητα πρόσβασης στον χώρο της εκδήλωσης κλείνοντας τον δρόμο. Παράλληλα φανερώνοντας μια ιδιοκτησιακή αντίληψη χτυπούσαν πένθιμα και οι καμπάνες συγκεκριμένου ναού. Δεν ξαφνιαστήκαμε βέβαια από το γεγονός καθώς αυτό είχε ήδη προεξαγγελθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γνωστούς φορείς της πόλης. Βέβαια ο προφανής στόχος τους να ακυρωθεί η επίσκεψη και οι θετικές εξαγγελίες Γαβρόγλου δεν επετεύχθη.

Δυστυχώς για όλους αυτούς ο λαός της Φλώρινας τους γύρισε την πλάτη. Ελάχιστοι τους ακολούθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Αλλά και αυτά που ακούστηκαν για καθυστέρηση του Υπουργού λόγω φόβου, αν δεν ήταν ζήτημα παραπληροφόρησης, είναι τουλάχιστον κακοήθειες. Απλώς την ώρα που κάποιοι κραβγάζουν, κάποιοι άλλοι εργάζονται για την παιδεία. Την ώρα εκείνη της αντισυγκέντρωσης, ο Υπουργός είχε συναντήσεις με το ΔΣ της ΕΛΜΕ και τους κοσμήτορες των τριών Σχολών της πόλης.

Εκφράζουμε τέλος μιας απορία προς την τοπική ΝΔ. Τα προβεβλημένα στελέχη της που ήταν παρόντα στην αντισυγκέντρωση φωνάζοντας το σύνθημα «αλήτες – προδότες – πολιτικοί» εκφράζουν την επίσημη θέση της ΝΔ;
Η περιοδεία Γαβρόγλου στην περιοχή μας αλλά και η επιτυχής πραγματοποίηση της εκδήλωσης σημαίνει ότι ο φόβος δεν κατάφερε να κερδίσει την δημοκρατία. Κάποιοι επιθυμούν να παραμένουν στο σκοτάδι. Εμείς είμαστε με την πρόοδο και την γνώση.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΝΟ.Δ.Ε ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Να είστε σίγουροι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας ότι οι πολίτες της Φλώρινας δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου και δεν είναι λωτοφάγοι, όπως ισχυρίσθηκε ο γραμματέας της κομματικής σας οργάνωσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Φλώρινας.
Θα σας θυμάται για πάντα , για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια , για την φτωχοποίηση και την καταστροφή της μεσαίας τάξης , για την απαξίωση της Ελληνικής γλώσσας για την υποβάθμιση της παιδείας , για τον ευτελισμό κάθε έννοιας κοινοβουλευτισμού, για την επιστράτευση μηχανισμών συνεχούς παραπληροφόρησης και ύβρεων με ηγέτη τον αμίμητο Πολάκη αλλά τελευταία και για τις αθρόες προσαγωγές πολιτών στα αστυνομικά τμήματα ακόμη και στην σκέψη ότι θα τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν , και για τους εκφοβισμούς και την τρομοκρατία που ασκείται από τους μηχανισμούς καταστολής που προσπαθείτε να δημιουργήσετε, και για τις αποκαλυπτικές της εργαλειοποίησης του κρατικού μηχανισμού δηλώσεις υψηλόβαθμων αστυνομικών του ύφους «ξέρουμε από πού έφυγαν τα email» προς εκφοβισμό των Φλωρινιωτών που θέλησαν ειρηνικά να διαδηλώσουν για την Μακεδονία το βράδυ της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην Φλώρινα. (Για τα τελευταία βέβαια περιστατικά που βιάζουν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών παραβιάζοντας το Σύνταγμα, ήδη προσφεύγουν οι πολίτες στην Δικαιοσύνη).

Θα πρέπει όμως να είστε σίγουροι ότι με την ψήφο τους θα σας κατατάξουν στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, άλλωστε είναι μία θέση που σας αξίζει.
Όσον αφορά στο θέμα του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα έχουμε να σας θυμίσουμε ότι όταν εφαρμόσθηκε το σχέδιο Αθηνά, ο τότε Βουλευτής μας και όλοι οι παράγοντες της Φλώρινας αγωνίσθηκαν και κράτησαν τις σχολές και το Πανεπιστήμιο στην Φλώρινα εκτός από την Σχολή Βαλκανικών Σπουδών η οποία χάθηκε επειδή οι καθηγητές της δεν υποστήριξαν το αίτημα της παραμονής, προωθώντας τα συμφέροντα τους που ήταν η μεταφορά της σχολής στην Θεσσαλονίκη .Αντίθετα με ενέργειες του τότε βουλευτή μας , Ευστάθιου Κωνσταντινίδη , και με Νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά τον Δεκέμβριο του 2014 νομοθετήθηκε το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , που μέχρι τότε λειτουργούσε με διορισμένη διοικούσα Πρυτανεία.

Ακολουθώντας την πάγια τακτική της λάσπης και του ψεύδους ισχυριστήκατε στην ίδια συνέντευξη, ότι η κα Κεραμέως από την Καστοριά δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον Δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων . Μάλλον αυτό σας βόλευε να καταλάβετε , γιατί δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε το πολύ απλό και ξεκάθαρο που ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας , και αυτό που αναγράφεται επίσημα στο πρόγραμμα μας για την παιδεία:
H Νέα Δημοκρατία θα αναβαθμίσει και θα στηρίξει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο , θα στηρίξει τις συνενώσεις και συγχωνεύσεις των ΑΕΙ – ΤΕΙ, αλλά θα καταργήσει τις αδικίες , τις μεθοδεύσεις ,και τις προσωπικές τακτικές οι οποίες λειτουργούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών μέσα από αυτές τις διαδικασίες.

Τέλος όσον αφορά στην αποτίμηση σας για την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Φλώρινα , πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να περιορισθεί μόνο στην αγάπη και την συμπάθεια που έδειξε ως όφειλε ως άνθρωπος και Υπουργός προς τα παιδιά , αλλά από τις λύσεις που πρέπει να δώσει στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του εκπαιδευτικού μας συστήματος .

ΝΟ.Δ.Ε ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υ.Σ. Αλήθεια μήπως μπορείτε να μας ενημερώσετε για τις φήμες που κυκλοφορούν ,ότι η δημιουργία του δευτέρου τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών στην Φλώρινα είναι υπό την έγκριση κυβερνητικού βουλευτή γειτονικής Π.Ε , με την απαίτηση να δημιουργηθεί στην πόλη του τμήμα κινηματογράφου ?

TAGGED: Πολιτική, Φλώρινα,