Απάντηση του Δημάρχου Φλώρινας σε δηλώσεις του κ. Ασπρίδη.

το δελτιο τύπου

Σε μερίδα του τοπικού τύπου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συγκέντρωση της Κυριακής 06-02-2011 της Κίνησης Φίλων Τρένου Φλώρινας, δημοσιεύεται δήλωση του κ. Αιμίλιου Ασπρίδη, επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φλώρινας, που σε ορισμένα σημεία της αναφέρεται στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και το Δήμο Φλώρινας.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σας γνωρίζουμε τα εξής:

Έλεγε την αλήθεια ο κ. Ασπρίδης όταν στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ήττα του στις εκλογές δήλωσε, ότι δεν πρόκειται να κάνει «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση». Γιατί είχε ήδη αποφασίσει να κάνει κάτι πολύ χειρότερο, να υπονομεύσει το μέλλον και την ανάπτυξη του Δήμου, υποβιβάζοντας το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου.

Αδιαφορεί για την ομαλή λειτουργία του Δήμου και θέλει να εκδικηθεί τους συμπολίτες μας γιατί δεν τον ψήφισαν, γιατί έδειξαν εμπιστοσύνη στο δικό μας συνδυασμό. Κι αυτό δεν τους το συγχωρεί.

Η δήλωσή του, που διανεμήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ σε blog της προτίμησής του με πατρικό ενδιαφέρον, είναι γεμάτη ανακρίβειες, ψεύδη και σκοπιμότητες.

Ο κ. Ασπρίδης με την επιλεκτική μνήμη του που συμβαδίζει με τη σκοπιμότητά του, δημιουργεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας, γι’ αυτό λέει ότι «ευαισθητοποιήθηκε» ο κος Πρωθυπουργός και «με εντολή του οποίου ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου καλεί τους εκπροσώπους μας σε μια συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη για να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου που σχετίζονται με τη Φλώρινα. Άρα υπάρχει η πρόθεση και η βούληση της πολιτείας να λάβει κάποια μέτρα υπέρ της περιοχής μας. Θεωρώ ότι θα έχει θετική εξέλιξη το θέμα της επαναλειτουργίας του τρένου, έστω και με λιγότερα δρομολόγια».

Τίποτα ψευδέστερο. Γιατί δεν προκύπτει από πουθενά ο ισχυρισμός του κου Ασπρίδη. Δε δόθηκε καμία εντολή. Είναι καθαρά αποκύημα της φαντασίας του, για λόγους εντυπωσιασμού και κατασυκοφάντησης του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Το αληθές είναι ότι τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών τη ζήτησαν οι δύο Βουλευτές και οι δύο Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου, η οποία συνάντηση δε θα γίνει την Τετάρτη, όπως λέει ο κ. Ασπρίδης, αλλά την Παρασκευή.

Ο κ. Ασπρίδης παραβιάζει «ανοιχτές πόρτες», γιατί πρέπει να έχει υπόψιν του ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βοσκόπουλος σε κάθε συνάντηση του με κυβερνητικούς αξιωματούχους, καταθέτει πάντα υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα του Δήμου, επιδιώκοντας μέσα από τεκμηριωμένο και πειστικό διάλογο να βρει λύσεις.

Ας πάψει να ρίχνει «κροκοδείλια δάκρυα» για το πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί όταν ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός, μέσα στον οποίο προβλέπεται η αύξηση του ειδικού τέλους, ο κ. Ασπρίδης σφύριζε αδιάφορα.

Όμως δε σταματά σ’ αυτά. Αναφέρεται και στη λειτουργία του Δήμου. Μάλιστα οδηγείται σε συμπεράσματα για τις προθέσεις της πλειοψηφίας, κάνοντας διάφορους αυθαίρετους συνειρμούς και λογικά άλματα, ότι δηλαδή «να πάμε σε ενοικίαση ιδιωτικού χώρου». Αυτές οι σκέψεις υπάρχουν μόνο στο κεφάλι του κ. Ασπρίδη. Ουδέποτε ο Δήμαρχος ή οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εξέφρασε τέτοια θέση.

Στην πρόσφατη επίσκεψη της Γενικής Γραμματέος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, στην πόλη μας, για τη συζήτηση πορείας του ΕΣΠΑ, επισκέφθηκε το Δήμαρχο και τους χώρους όπου στεγάζεται ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και μέρος των δημοτικών υπαλλήλων. Το αποτέλεσμα της γόνιμης συνεργασίας ήταν η κ. Γεωργακοπούλου να υποσχεθεί στο Δήμαρχο ότι θα βοηθήσει αποτελεσματικά να εξευρεθεί λύση, για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Για το Δήμαρχο και την πλειοψηφία ένας είναι ο στόχος, η εξυπηρέτηση του πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι η ταλαιπωρία του.

Ήδη επιτροπή που όρισε ο Δήμαρχος επεξεργάζεται πρόταση για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος στο χώρο του Διοικητηρίου και ως εναλλακτική πρόταση την αξιοποίηση των Δημαρχείων των Καποδιστριακών Δήμων. Για την πρόταση αυτή θα ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας καθώς και η Δημοτική επιτροπή, η οποία και αυτή είναι άστεγη σήμερα, και πρέπει να εξευρεθεί χώρος και γι’ αυτήν.

Ο κ. Ασπρίδης φαίνεται ότι κινείται ακόμα με όρους παρελθόντος. Δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα έχουμε μια νέα δομή στην αυτοδιοίκηση, τον Καλλικράτη, και σύμφωνα με αυτόν πρέπει να λειτουργούμε. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν μετακινήσεις προσωπικού για τη στελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας και τον συντονισμό της αλλά και του αναγκαίου προσωπικού για να μπορέσουν στοιχειωδώς να λειτουργήσουν βασικές υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και να μην ταλαιπωρείται μετακινούμενος άσκοπα, χάνοντας χρόνο και χρήμα.

Ο κ. Ασπρίδης έχει συνηθίσει σε έναν άλλο τρόπο λειτουργίας στο Δήμο όπου ήταν Δήμαρχος, λειτουργώντας «εν κρυπτώ και παραβύστω» και δεν ξέρω πόσο και πως εξυπηρετούνταν οι Δημότες εκεί. Είναι ο Δήμος που διάφορες εργασίες γίνονταν χωρίς συμβάσεις!!! Κι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν συμβάσεις πως πληρώνονταν οι ανάδοχοι και οι εργαζόμενοι;

Οι Δημότες και οι πολίτες, κ. Ασπρίδη, δεν είναι ούτε κουφοί, ούτε τυφλοί. Έχουν και γνώση και κρίση, και τοποθετούν τον καθένα εκεί που του πρέπει και του αξίζει. Η εκστρατεία παραπληροφόρησης των συμπολιτών μας και η βιομηχανία κατασυκοφάντησης, ψευδολογιών και ανακριβειών που στήσατε, για να πλήξετε το Δήμαρχο και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρόκειται να περάσει. Ο λαός δε σας εμπιστεύεται. Και να ‘στε σίγουροι ότι θα στραφεί εναντίον σας, όπως και στις πρόσφατες εκλογές.

Οι συνδημότες μας, σας έδωσαν ένα μάθημα δεοντολογίας, αξιοπρέπειας και ταπεινότητας στις εκλογές. Δυστυχώς εσείς δεν το λάβατε.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση