Απάντηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη περί μη αύξησης στο επίδομα θέρμανσης

Ημ/νία Ανάρτησης: 13 Οκτωβρίου, 2021

Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας σε φύλλο  της 6ης Οκτωβρίου 2021, στο οποίο τονίζεται ότι δεν θα έχουμε αύξηση στο επίδομα θέρμανσης και προκειμένου να υπάρχει αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας, χωρίς να διαστρεβλώνεται η αλήθεια, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπατριώτες μου, για μια σειρά μέτρων που ανακοίνωσε  η κυβέρνηση, σχετικά με το φλέγον ζήτημα της επιδότησης θέρμανσης.

Στις 08/10/2021  η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών Οικονομικών κ. Χρήστου  Σταϊκούρα , Ενέργειας κ. Κώστα  Σκρέκα  και Αναπληρωτή Οικονομικών  κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη  ανακοίνωσε και εξειδίκευσε  τα μέτρα στήριξης στην Ενέργεια και στην Επιδότηση της θέρμανσης, σε συνέχεια των όσων είχε δεσμευτεί από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πακέτο στήριξης των νοικοκυριών λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια φτάνει τα 500 εκατομμύρια Ευρώ (326 εκατομμύρια στην Ενέργεια και 168 εκατομμύρια στην επιδότηση θέρμανσης).

Για  την φετινή περίοδο λοιπόν  αυξάνεται το κονδύλιο κατά 100 %  για το επίδομα της θέρμανσης από 84 εκατομμύρια ευρώ στα 168 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα διευρύνονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια , άρα και οι δικαιούχοι ,  όπως επίσης αυξάνεται και το   επίδομα για κάθε παιδί από 10% σε 20% . Αυτό λοιπόν πρακτικά σημαίνει μια αύξηση σε όλους  από 20 έως  60% ( ανάλογα την οικογένεια).

Για παράδειγμα στην Φλώρινα (με συντελεστή βαθμοημέρας 1,18) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 312 ευρώ πέρυσι , σε 496 ευρώ φέτος. Επίσης αυξάνεται η επιδότηση της κιλοβατώρας στην ΔΕΗ στα 60 ευρώ από 30 που είχε ανακοινωθεί , επιδοτείται το φυσικό αέριο με 15% , ενώ θα δίνονται επιπλέον 24 ευρώ το μήνα στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η Κυβέρνηση με γενναία μέτρα στήριξης κυρίως των πιο αδύναμων και ευάλωτων νοικοκυριών απαντάει στην παγκόσμια ενεργειακή κρίση .

Διαψεύδω  λοιπόν κατηγορηματικά το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο δεν γνωρίζω ποιους σκοπούς εξυπηρετεί, πάντως όχι αυτόν της έγκυρης ενημέρωσης.

 

Με εκτίμηση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

TAGGED: Οικονομία, Πολιτική, Φλώρινα,