Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Ν.Δ για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων

«Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στη Ν.Δ»

Η Ν.Δ επιλέγει για μία ακόμη φορά ένα κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της ψήφου των εκτός επικρατείας Ελλήνων, για να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια, επικαλούμενη δημοσιεύματα και διαρροές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι εργασίες της Επιτροπής για την ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων εκλογέων βρίσκονται σε εξέλιξη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα οριστική πρόταση – πολλώ δε μάλλον πρόταση της Κυβέρνησης- για το θέμα.

Υπενθυμίζουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι αυτή η Κυβέρνηση που επιχειρεί για πρώτη φορά και με συγκροτημένο τρόπο να επιλύσει αυτό το ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα. Η Ν.Δ αντίθετα, στα τόσα χρόνια που κυβέρνησε δεν έπραξε απολύτως τίποτα και είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Απλούστατα γιατί είναι εκείνη που κυβέρνησε επί δεκαετίες και φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας και την φυγή στο εξωτερικό του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Καλό θα ήταν λοιπόν να είναι πιο προσεχτική στις ανακοινώσεις της διότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση.

Η απρόσκοπτη συμμετοχή των Ελληνίδων και των Ελλήνων, που κατοικούν στο εξωτερικό, στις πολιτικές και εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας, έχει σημαντικές πολιτικές, συνταγματικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνικές προεκτάσεις και δεν προσφέρεται για φτηνούς εντυπωσιασμούς.

Απαιτεί αντίθετα, σοβαρή και επί της ουσίας συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων, την οποία και θα ανοίξουν συντεταγμένα και δημόσια το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση, αμέσως μόλις κατατεθεί η πρόταση της ειδικής επιτροπής του ΥΠ.ΕΣ.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση