Από την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Σεπτεμβρίου, 2011

voskopoulos-kozanh-p

Στην υπογραφή της σύμβασης για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας και Κοζάνης, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011. Παρόντες επίσης ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής,  ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Χατζηπαντελής, ο Πρόεδρος της ΑΝΚΟ κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιπεριφεριεάρχης Κοινωνικής Συνοχής κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου.

Η οριστική σύμβαση με τίτλο «Υλοποίηση και Ανάπτυξη Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (Α΄Φάση Μελέτης Χωροταξίας και Υποδομών και Προκαταρτική Μελέτη Επισκευής και Προσθηκών Παιδαγωγικής Ακαδημίας)» που υπογράφηκε, είναι συνέχεια της από 23 Μαΐου 2008 προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας και το Νομάρχη κ. Βοσκόπουλο και την ΑΝΚΟ.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κατά την τοποθέτηση του δήλωσε:

«Σήμερα θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερη και σημαντική στιγμή η υπογραφή της σύμβασης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τόσο για την Κοζάνη όσο και για τη Φλώρινα. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει σχεδόν από το 2007.

Μας  χαροποιεί το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της υπογραφής της σύμβασης. Οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2015, σημαντική ημερομηνία, καθώς τότε ολοκληρώνεται και το ΕΣΠΑ.

Για τη Φλώρινα, οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο ήδη υπάρχον κτίριο του Πανεπιστημίου, καθώς και προσθήκες σε αυτό. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την Πανεπιστημιούπολη της Φλώρινας στην έκταση των 192 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί  στο πανεπιστήμιο.

Ως εκπρόσωπος του Δήμου Φλώρινας σήμερα, αλλά και παλιότερα ως εκπρόσωπος της Νομαρχίας Φλώρινας, έχουμε δείξει ότι είμαστε κοντά στο πανεπιστήμιο και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της Διοικούσας Επιτροπής για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου της Φλώρινας, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα».