Από την κοινή συνέντευξη τύπου της Ουγγρικής αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 26 Μαΐου, 2023

Κοινή συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαϊου στο Επιμελητήριο Φλώρινας με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας Δημάρχων της περιοχής υπό μετάβαση Εger της Ουγγαρίας και αξιωματούχων του Υπουργείου Περιβάλλοντος της Ουγγαρίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Δημαρχείο Φλώρινας όπου παρέστη και ο Περιφερειάρχης της Δυτικής Μακεδονίας κ Κασαπίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ και Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ Κώστας Κυριακόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Γυρίκη και Αφροδίτη Καραούλη.

ΕΒΕ Ουγγρική αντιπροσωπεία 1 (3)

Η επίσκεψη ήταν συνέχεια της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Φλώρινας στο πρόγραμμα ανταλλαγής καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας EU exchange Coal Regions που πραγματοποιήθηκε κατά το μηνα Απρίλιο με την επίσκεψη μας στην αντίστοιχη περιοχή της Ουγγαρίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο περιοχών και τις κοινές προκλήσεις αλλά και λύσεις που μπορούν να δοθούν στα δομικά προβλήματα των υπό μετάβαση περιοχών πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη των αξιωματούχων στην περιοχή μας ενώ συμφωνήθηκε η υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας με τη στήριξη  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, των Δήμων της ΠΕ Φλώρινας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας το οποίο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Σαπαλιδης Σάββας.

ΕΒΕ Ουγγρική αντιπροσωπεία 1 (2)

Τέλος θερμές ευχαριστίες στην κα Τογκαρίδου Κων/να, συντονίστρια του Προγράμματος για την Ελληνική αντιπροσωπεία και στην κα Zsuzsa Piskoti, συντονίστρια του Προγράμματος για την Ουγγρική αντιπροσωπεία.

Στη συνέχεια η Ουγγρική αντιπροσωπεία μετέβη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΤΕΠΑ όπου και ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αμυνταίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο Παλαιό ορυχείο στη θέση Βεγόρα για το οποίο ο Δήμος Αμυνταίου δρομολογησε την μετατροπή του σε πρότυπο αμπελώνα. Τέλος η Ουγγρική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε Οινοποιεία της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας. Ακόμα η αποστολή επισκέφτηκε την καινοτόμο Εταιρεία ανθρακονημάτων του κ. Τυριακιδη Βασιλειου.

 

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Επιμελητήριο Φλώρινας, Φλώρινα,