Από τις διήμερες εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Τ.Κ. Κέλλης

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Νοεμβρίου, 2023

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η Τοπική Κοινότητα της Κέλλης φόρεσε τα εορταστικά της, υποδεχόμενη μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον Οθωμανικό ζυγό (1912-2023).

Η Εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ξεκίνησε με την εντυπωσιακή υποδοχή της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Θεραπεύτριας και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Δαυίδ. Ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, συνοδεύτηκε από ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές, όπως ο Αν. Καθ. Πολιτικής Ιστορίας Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, κ. Νικόλαος Τόμπρος, και ο Υπ.Δρ. Τομέα Ιστορίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., κ. Ηλίας Μογλενίδης.

 

Η Κυριακή περιλάμβανε τελετές όπως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, ιστορικά για τη Μάχη της Κέλλης, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση, χορευτικά συγκροτήματα, και παράθεση γεύματος

Στις εκδηλώσεις ξεχώρισε η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, προσδίδοντας έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εκδήλωση. Η παρουσία του, μαζί με τις προσωπικότητες που παρευρέθησαν, όπως ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, οι βουλευτές Πέτη Πέρκα και Σταύρος Παπασωτηρίου,ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας Σοφία Φουδούλη Τζώτζη και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των τοπικών αρχών, ανέδειξαν τη σημασία της εκδήλωσης. Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η υποστήριξη από διάφορους τομείς αποτελούν απόδειξη του δυναμικού και του πνεύματος αυτής της κοινότητας.

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 1 (1) (custom) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 1 (2) (custom) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 1 (3) (custom) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 1 (4) (custom) ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 7 ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ 6

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Αμύνταιο, ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ, Τ.Κ. Κέλλης,