Από το αστυνομικό Δελτίο του Σαββάτου 13 Απριλίου 2013

Κοζάνη, 13 Απριλίου  2013

 

 

 

Σύλληψη δύο διακινητών  

για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών

Σήμερα (13-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, συνέλαβαν στον κόμβο του Άργους Ορεστικού Καστοριάς, 36χρονο ημεδαπό και 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για μεταφορά δύο μη νόμιμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, σήμερα (13-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον κόμβο των Μανιάκων Καστοριάς, ο 31χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης που του δόθηκε από τους αστυνομικούς για διενέργεια προληπτικού αστυνομικού ελέγχου αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει. Στη συνέχεια, το όχημα ακινητοποιήθηκε πλησίον του κόμβου του Άργους Ορεστικού και από τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι, ο 31χρονος οδηγός από κοινού με τον 36χρονο, προωθούσαν προς το εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής, δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, 29 και 30 χρονών, μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν:

  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και
  • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 

Κοζάνη, 13 Απριλίου 2013

 

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για απόπειρα κλοπής

 στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας  

Εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπών

Χθες (12-04-2013) τις πρωινές ώρες στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, 36, 34, 26 και 22 χρονών, για κλοπή.

Συγκεκριμένα, χθες (12-04-2013) το πρωί, οι συλληφθέντες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν κινητήρα γεωτρήσεως (αξίας 2.500 €), ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, από αγρόκτημα στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Στην προσπάθειά τους να τον φορτώσουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου βαν), έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της περιοχής και τράπηκαν σε φυγή.

Ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, αστυνομικοί του οποίου κατόπιν αναζητήσεων, εντόπισαν το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι φερόμενοι ως δράστες και αφού το ακινητοποίησαν, τους συνέλαβαν.  Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, χαρτοκόπτες, ψαλίδια κοπής λαμαρινών, κάβουρες, λοστοί κ.α.).

Στη συνέχεια και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία,διέπραξαν από κοινού τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2013, πέντε (5) κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας, αφαιρώντας (10) κινητήρες γεωτρήσεων, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου (8.100) ευρώ.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, το οποίο ερευνά τυχόν συμμετοχή των συγκεκριμένων ατόμων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση