Από τον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου

Παρουσία του δημάρχου Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδη Κωνσταντίνου και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας κ. Ιωάννου Παύλου πραγματοποιήθηκε σήμερα 11-9-2017 ο αγιασμός στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ακολουθεί η ομιλία της Διευθύντριας του ΓΕΛ Αμυνταίου κας Ζούλα Ευαγγελίας

Με την ευλογία της εκκλησίας ξεκινάει σήμερα η καινούργια σχολική χρονιά 2017-2018 και με την ευκαιρία αυτή υποδεχόμαστε και καλωσορίζουμε στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου παλιούς και νέους εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βρίσκομαι στο Αμύνταιο , στον τόπο που μεγάλωσα και έμαθα τα πρώτα γράμματα. Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σ’ αυτό το σπουδαίο σχολείο, απ’ όπου πέρασαν μαθητές που σήμερα διακρίνονται σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.
Με αίσθημα ευθύνης διαδέχομαι στη Διεύθυνση του σχολείου τον Γιάννη Στεφανίδη, έναν άνθρωπο με ψυχική ευγένεια και έμφυτη αρχοντιά, με άριστες σχέσεις, με ήθος και προσήνεια. Έναν εκπαιδευτικό που έχει εμφυσήσει σεβασμό και εκτίμηση. Ελπίζω πως θα ανταποκριθώ άξια στην πρόκληση της διαδοχής. Έρχομαι ως συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης για να διευθύνω αυτό το σχολείο με ανθρωπιά, με κατανόηση και αλληλεγγύη. Θα είμαι εδώ κάθε στιγμή για να σας δίνω θάρρος και ενέργεια να αποδώσετε τα μέγιστα.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Προτεραιότητα μας είναι οι ανάγκες των μαθητών μας. Να θυμάστε ότι η διδασκαλία είναι τέχνη και τέχνη χωρίς πάθος δεν υπάρχει. Μην ξεχνάτε πως η μόρφωση είναι ανάγκη να σχετίζεται με την καθημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες της ζωής.
Ότι η παιδεία είναι άσκηση ελευθερίας.
Να διδάσκετε με το παράδειγμα σας.
Εύχομαι για τον καθένα ξεχωριστά το μέλλον να είναι πλούσιο σε ιδέες και δυνατότητες και η φλόγα που θα μεταδώσουμε να φωτίζει τη ζωή των μαθητών μας.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αρχίζει σήμερα για σας άλλο ένα ταξίδι στη γνώση. Έρχεστε σε ένα σχολείο ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό που θα σας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε και να αναζητήσετε γνώσεις και εμπειρίες μαθησιακές που θα σας συναρπάσουν.
Να το θεωρείτε σπίτι σας, καταφύγιο σας.
Να θυμάστε πως η εκπαίδευση είναι αξία και πως ο ρόλος της είναι η καλλιέργεια της δυνατότητας να αναζητάτε την ουσία και να είστε έτοιμοι να επανεξετάσετε τις επιλογές σας. Να θυμάστε πως το χρυσό κλειδί για την ελευθερία είναι η γνώση.
Με αφετηρία αυτό το σχολείο είμαι σίγουρη πως σε λίγα χρόνια θα μεγαλουργήσετε στα γράμματα, τις τέχνες και τις επιστήμες.
Εκ μέρους του συλλόγου των εκπαιδευτικών θερμά συγχαίρουμε τους απόφοιτους του σχολείου μας. Αυτούς που πήραν τον δρόμο για τις πανεπιστημιακές σχολές και αυτούς που ξεκινούν σ’ άλλους δρόμους. Ευχόμαστε σε όλους με δύναμη να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να αγωνίζονται, να προκόβουν, να δίνουν νόημα στη ζωή τους με ό,τι αγαπούν.
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Υποδεχόμαστε σήμερα στη μεγάλη εκπαιδευτική μας οικογένεια ό,τι πολυτιμότερο έχετε.
Σας θέλουμε δίπλα μας και προσβλέπουμε σε μια ανοιχτή επικοινωνία και συνεργασία. Είναι ανάγκη όλοι μαζί, εμείς οι εκπαιδευτικοί, εσείς οι γονείς και οι μαθητές να μετουσιώσουμε σε πράξη τις προσδοκίες μας για το καλό όχι μόνο των παιδιών μας και το δικό μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας και της πατρίδας μας. Παρά τις αντιξοότητες των καιρών αυτή τη χρονιά που σήμερα αρχίζει σ’ αυτό το σχολείο μέσα από το διάλογο και τη συγκροτημένη δράση όλοι μαζί ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν καινούργιο κοινωνικό πολιτισμό. Ευχαριστώ θερμά τους φορείς, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τεχνικούς και τους τεχνίτες που με τον τρόπο τους ο καθένας βοήθησε στην μερική ανακαίνιση του Λυκείου μας.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους.
Σας ευχαριστώ.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση