Από τον εορτασμό του Αγίου Τρύφωνος προστάτη των αμπελώνων στο Αμύνταιο

Ημ/νία Ανάρτησης: 2 Φεβρουαρίου, 2023

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, ώρα 17:00 μ.μ., τελέσθηκε η επίσημη υποδοχή του τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος, ο οποίος είναι ο προστάτης και φύλακας των αμπελιών. Το Αμύνταιο είναι η Πόλη του οίνου και της αμπέλου. Για το λόγο αυτό, διαθέτει Ιερό Παρεκκλήσιο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Τρύφωνα. Το εν λόγω Ιερό Παρεκκλήσιο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου. Κατόπιν, ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερίνος. Τη διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο.

Είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία της παρουσίας του Αγίου Τρύφωνος. Αυτό, πραγματοποιήθηκε με την έλευση τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος. Το τεμάχιο ιερού λειψάνου υπήρξε καρπός της αγάπης του Λαϊκού Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ηλία Μογλενίδη, ο οποίος το δώρισε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου.

Ευχαριστίες αξίζουν στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καισάριο Βασιλείου, Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεγάρων Αθηνών, ο οποίος βεβαίωσε τη γνησιότητα του τεμαχίου ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος. Το συγκεκριμένο τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Τρύφωνος διαθέτει την επίσημη έγκριση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Άγιος Τρύφων να σκέπει, να φρουρεί, να αγιάζει και να ευλογεί, τόσο τους πιστούς. Ιδιαίτερα, δε, τους Γεωργούς και τους αμπελώνες τους.

TAGGED: Αμύνταιο,