Αποχή των Δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Νοεμβρίου, 2023

Αποχή των Δικηγόρων μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Η Γενική Συνέλευση των μελών  του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή της, την Παρασκευή, 17-11-2023, αποφάσισε τα παρακάτω:

Εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεση του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας στις εξαγγελθείσες ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που συνιστούν οριζόντια και άδικη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των Δικηγόρων και γενικά των ελευθέρων επαγγελματιών, την ίδια ώρα που οι προκλητικές φοροαπαλλαγές βαφτίζονται ως «επενδυτικά κίνητρα».

Παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ειδικά οι δικηγόροι φορολογούνται ήδη «στην πηγή» μέσω του τριπλότυπου, που εκδίδεται και αποτελεί προϋπόθεση για την παράσταση σε Δικαστήρια και Διοικητικές Επιτροπές.

Το επιβληθέν τέλος επιτηδεύματος αντιστοιχεί ήδη σε φόρο υπέρτερο αυτού που αντιστοιχεί στο «τεκμαρτό εισόδημα» και παραμένει ως σωρευτική επιβάρυνση.

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας και ένα συντριπτικό χτύπημα για την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων, που οδηγεί σε εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδες συναδέλφους.

Η Γ.Σ αποφασίζει κατά πλειοψηφία την αποχή των Δικηγόρων μελών του ΔΣΦ από τα καθήκοντα τους από την Δευτέρα 20 μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 επιφυλασσόμενη για περαιτέρω συνέχιση αυτής ή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των μελών του.

Απαιτούμε

  • Την άμεση απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως παρουσιάστηκε από την Κυβέρνηση.
  • Την θέσπιση αφορολογήτου ορίου.
  • Την απαλλαγή από ΦΠΑ στις δικηγορικές υπηρεσίες, ο οποίος επιβαρύνει τον πολίτη στον οποίο μετακυλίεται.
  • Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.
  • Τον εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, που διαρκώς αυξάνονται.
  • Την ικανοποίηση των σταθερών αιτημάτων του κλάδου.
  • Την εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης του πολίτη στην Δικαιοσύνη

 

Καλούμε τους επιστημονικούς συλλόγους και τους φορείς ελευθέρων επαγγελματιών σε Συγκέντρωση – Σύσκεψη για να εκφραστεί η στάση μας απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, ημέρα Πανελλαδικής Δράσης όλων των Φορέων

 

Για την Γ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Βασίλειος Στ Καραντζίδης                    Ιωάννη Γεω. Ιωαννίδης

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας, Φλώρινα,