Αποχωρούν από το μπλόκο του Αντιγόνου οι αγρότες της περιοχής

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Φεβρουαρίου, 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Mετά τη συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κο Βαγγέλη Αποστόλου την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού  ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου  αλλά και παραγωγούς που βρίσκονταν στο Μπλόκο Αντιγόνου για το θέμα της συνεδρίασης το οποίο ήταν η ικανοποίηση των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη συνάντηση που διήρκησε 2,5 ώρες συζητήθηκαν όλα τα αιτήματα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αλλά και ζητήματα που αφορούν το άμεσο μέλλον. Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Βαγγέλης Αποστόλου υποσχέθηκε ότι

  • εντός του 2018 θα θεσπιστεί ακατάσχετο για τους αγρότες ετησίως 15.000€

(δηλαδή 12 μήνες επί 1.250€= 15.000€).

  • δεν θα επιβληθεί άλλος φόρος ή επιπλέον ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια
  • οι ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ που πληρώνουν οι παραγωγοί θα προσμετρούνται στα έξοδα και όχι στο καθαρό φορολογητέο εισόδημα.

            Ύστερα από την παραπάνω ενημέρωση το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου αλλά και οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο μπλόκο Αντιγόνου αποφάσισαν την αποχώρηση τους από τον κόμβο Αντιγόνου σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, από τις 12:00 και μετά.

Η Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου, κα Διαμάντω Κρητικού τόνιζε ότι

ο αγώνας συνεχίζεται….

Ειδικότερα, τόνισε ότι τα παραπάνω  3 σημεία είναι σημαντικά και πιστεύουμε οι υποσχέσεις του Υπουργού να γίνουν πράξεις. Τα αδιέξοδα όμως είναι μεγάλα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την λάθος εφαρμογή της ΚΑΠ αλλά και με την ασυδοσία που υπάρχει ως προς την αγορά των αγροτικών προϊόντων, οδηγούν καθημερινά σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Είναι σήμερα αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά  όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αλλά και όλος ο αγροτικός τομέας που στηρίζει με αγροτικά εφόδια και πάγιο εξοπλισμό τους αγρότες να είναι σε εγρήγορση γιατί η φτώχεια και η υπερχρέωση που έρχονται, μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.

                                                               Εκ μέρους

του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου

η πρόεδρος

Κρητικού Διαμάντω

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..
TAGGED: Αμύνταιο, Γεωργία,