Αποκλεισμός του τελωνείου Νίκης από έμπορους της Π.Ε. Φλώρινας

 

emporoi_teloneio
Σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου Νίκης προχώρησαν σήμερα έμποροι της Φλώρινας, ζητώντας  την εντατικοποίηση των ελέγχων στο μεθοριακό σταθμό.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη των Εμπορικών Συλλόγων Φλώρινας και Αμυνταίου, καθώς και μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών νομού Φλώρινας. Οι διαμαρτυρόμενοι, κρατώντας πανό που έγραφε “Στηρίξτε την τοπική αγορά”, απέκλεισαν για περίπου μία ώρα το μεθοριακό σταθμό και επέδωσαν ψήφισμα στον προϊστάμενο του τελωνείου.
“Υπάρχει έλλειμμα ελέγχου στο μεθοριακό σταθμό Νίκης. Οι τελωνειακοί μας υπάλληλοι δεν ελέγχουν επαρκώς όσους Έλληνες επιστρέφουν από την αγορά της ΠΓΔΜ. Η αγορά του Μοναστηρίου (Μπίτολα) έχει ‘αντικαταστήσει’ την αγορά της Φλώρινας”, δήλωσε στο ράδιο Λέχοβο 97.1 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας, Θωμάς Ταλλίδης.
Ο ίδιος επισήμανε πως τα χρήματα που ξοδεύουν οι Έλληνες στη γείτονα χώρα, δεν επιστρέφουν στην τοπική αγορά, όπως Φλώρινα, Αμύνταιο κλπ με αποτέλεσμα “η αγορά στην πόλη, αλλά και σ’ όλο το νομό Φλώρινας να έχει μαραζώσει”.
Οι Έλληνες, όπως είπε, επισκέπτονται την ΠΓΔΜ για να “φουλάρουν” με βενζίνη τα αυτοκίνητά τους (0,90 έως 1,10 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη) ή για να κάνουν σέρβις τα οχήματά τους. “Ακόμη και οδοντιάτρους και κομμωτήρια στην πόλη Μοναστήρι επισκέπτονται”, πρόσθεσε.
Ο κ. Ταλλίδης ζήτησε από την Πολιτεία, ενόψει μάλιστα και των εορτών του Πάσχα, να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι στο τελωνείο Νίκης.
Pin It

Αφήστε μια απάντηση