Αποτελέσματα αστυνομικής εξόρμησης των υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Π.Δ. στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας

Από Αστυνομικούς των Αστυνομικών Διευθύνσεων δικαιοδοσίας μας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας), την 16/17-3-2011, πραγματοποιήθηκε αστυνομική εξόρμηση στην περιοχή ευθύνης τους, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

 

Συμμετείχαν συνολικά 154 αστυνομικοί.

Ελέγχθησαν 1.108 άτομα και 984 οχήματα.

Προσήχθησαν 9 άτομα.

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα, από τα οποία:

  • Επτά (7) αλλοδαποί λαθρομετανάστες, υπήκοοι Αλβανίας, για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών (παράνομη είσοδο), οι οποίοι και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για εκβίαση. Κατασχέθηκαν: μια (1) συσκευή κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 15.000,00€ (σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα).
  • Δύο (2) αλλοδαποί, για χρήση πλαστών εγγράφων. Κατασχέθηκαν: μια (1) πλαστή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής αλλοδαπού και ένα (1) πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή – παράνομη κατακράτηση – εξύβριση – διατάραξη οικιακής ειρήνης – απειλή. Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 120,00€.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για εξύβριση.

 

  1. Βεβαιώθηκαν: δεκαεννέα (19) τακτικές μηνύσεις (Πλημμελήματα – Πταίσματα) και ογδόντα δύο (82) Διοικητικές παραβάσεις (παραβάσεις Κ.Ο.Κ.).

 

Η επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί για τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων επιχειρήσεων, με τη μορφή αστυνομικών εξορμήσεων γενικού ή τοπικού χαρακτήρα και οι οποίες θα συνεχιστούν σε χρόνο και περιοχές που επιλέγονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πρώτιστο μέλημα και διαρκής επιδίωξη είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η αποτελεσματική θωράκιση και προστασία του, η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των σύγχρονων μορφών εγκληματικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο με απώτερο στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος ασφάλειας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση