Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας αποστρατεύομαι με τον βαθμό του Υποστρατήγου ε.α. και αποχωρώ από την θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από σχεδόν 32 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας.

Αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη να εκφράσω τις πλέον θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές, δικαστικές, εκπαιδευτικές και λοιπές Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία και την συμπαράσταση στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για τον αντικειμενικό τρόπο κάλυψης των αστυνομικών θεμάτων, για την καλόπιστη κριτική τους και την συμβολή τους στην δημιουργία και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Τους απόστρατους συναδέλφους που πάντα ήταν δίπλα μας συμπαραστάτες, αρωγοί και φίλοι.

Τους κατοίκους της περιοχής μας για την εμπιστοσύνη τους στην Αστυνομία και στο πρόσωπο μου, για την φιλία και την αγάπη που με προσέφεραν απλόχερα.

Την οικογένεια μου γιατί με τον δικό της τρόπο μου συμπαραστάθηκε και με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου και όλο το προσωπικό, αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για την καθοριστική συμβολή τους στο έργο που πραγματοποιήθηκε.

Στο προσωπικό αυτό εκφράζω την εκτίμηση μου και το σεβασμό μου, δηλώνω απερίφραστα ότι αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που διατέλεσα Γενικός τους, τιμή που αντανακλά τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετήσαμε και το αποτέλεσμα ως προϊόν της συλλογικής προσπάθειας μας και τους προτρέπω να συνεχίσουν με το ίδιο ενδιαφέρον, υπευθυνότητα και ζήλο την προσφορά των Υπηρεσιών προς τους κατοίκους της περιοχής, ώστε να έχουν την αστυνομία που επιθυμούν και έχουν ανάγκη.

Μια αστυνομία σύγχρονη και αποτελεσματική που η νομιμότητα της δράσης της δεν θα αμφισβητείται, μια αστυνομία κοντά – δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη, μία αστυνομία που έχει ως επίκεντρο τον πολίτη – άνθρωπο, με κατανόηση στα προβλήματα και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του. Η ψυχή, η καρδιά μου και το συναίσθημα μου θα είναι μαζί τους.

Αποφεύγω να κάνω αποτίμηση σε προσωπικό επίπεδο της θητείας μου ως Γενικού, γιατί πιστεύω ότι η διαδικασία αυτή είναι αποτέλεσμα αντικειμενικής και όχι υποκειμενικής εκτίμησης ή αξιολόγησης.

Εξάλλου, η ηγεσία αποτελεί την κυρίαρχη συνισταμένη και την υπέρτατη έκφραση της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά όλο το προσωπικό της αστυνομίας και η προσπάθεια αυτή απέδωσε και αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα που δεν αμφισβητούνται γιατί είναι ορατά και μετρήσιμα.

Πιστεύω όμως, ότι τήρησα όλες τις δεσμεύσεις μου, για αξιοκρατία- διαφάνεια- νομιμότητα και υπηρεσιακή δεοντολογία, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, χωρίς συμψηφισμούς και εξαρτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας μου, είχα ως αστυνομικός και ως Αξιωματικός ένα σαφή προσανατολισμό με σταθερό σημείο αναφοράς, την προσήλωση στο καθήκον, στις αξίες και τα ιδανικά του Σώματος , την πίστη στον όρκο, την προσφορά στην πατρίδα και την πολιτεία, στην κοινωνία και τον άνθρωπο και την προστασία και την διασφάλιση χωρίς εκπτώσεις του υπηρεσιακού και του δημοσίου συμφέροντος.

Αποχωρώ με ήσυχη την συνείδηση μου και ικανοποιημένος διότι εκπληρώθηκαν όλοι σχεδόν οι στόχοι μου. Αποχωρώ περήφανος γιατί με επίγνωση καθήκοντος και χρέους παρέμεινα πάντα στρατιώτης στον ωραίο σκοπό της ζωής, δεν υποχώρησα μπροστά σε κανένα εμπόδιο και δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων. Θεωρώ ύψιστη τιμή που υπηρέτησα και προσέφερα υπηρεσίες στην ιδιαίτερη μου πατρίδα τα Γρεβενά και την Δυτική Μακεδονία.

Αποτίω φόρο τιμής στους ήρωες συναδέλφους μου που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος για να παραμείνουν στην μνήμη μας ως απαράμιλλο παράδειγμα ανθρωπιάς και προσήλωσης στην προάσπιση αξιών και ιδανικών.

Πάνω από όλα όμως, δοξάζω και ευχαριστώ τον Θεό και τον προστάτη της Αστυνομίας μας, μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο που με προστάτευσαν, με βοήθησαν και με κατεύθυναν καθόλη την διάρκεια της σταδιοδρομίας μου και με αξίωσαν να φτάσω υγιής έως εδώ.

Εύχομαι στον νέο Γενικό υγεία, δύναμη, τύχη και καλή επιτυχία στο έργο του.

Σε όλους σας και τους κατοίκους της περιοχής υγεία, προκοπή και ευημερία.

 

 

ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑΣ Γρηγόριος

Υποστράτηγος

Pin It

Αφήστε μια απάντηση