Αύριο η Γιορτή Πίτας και Μελιού 2011 στο Λέχοβο

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Οκτωβρίου, 2011

PITA-XORIATIKH-1

Γιορτή Πίτας και Μελιού συνδιοργανώνουν ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Δήμος Αμυνταίου και η Τοπική Κοινότητα Λεχόβου. Η Γιορτή Πίτας και Μελιού θα πραγματοποιηθεί στο Λέχοβο, την Παρασκευή και το Σάββατο 28 – 20 Οκτωβρίου.

Την πρώτη ημέρα, στις 28 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεχόβου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Στην αχλύ του μύθου» και έκθεση τοπικών προϊόντων.

Τη δεύτερη ημέρα, στις 29 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πίτας με τις ξακουστές πίτες του Λεχόβου και δωρεάν κρασί. Παράλληλα, στην Αστική Σχολή θα εκτίθεται η φωτογραφική ιστορική αναδρομή του Λεχόβου με θέμα «Στην αχλύ του μύθου» και θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στο αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

TAGGED: Φεστιβάλ,