Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μπασκετική γιορτή 3×3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Ιουνίου, 2023

Μπασκετική γιορτή 3x3 για όλους στην Πτολεμαΐδα

 ΔΕΗ 3x3 Street Logo 1

  • Το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball έρχεται το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουνίου
  • Γνωρίστε από κοντά το 3×3, το μπάσκετ που από τις γειτονιές έγινε Ολυμπιακό άθλημα
  • Εγγραφείτε δωρεάν και συμμετέχετε με φίλους, συναδέλφους  και οικογένεια

 ΔΕΗ 3x3 1

Η ΔΕΗ ενώνει δυνάμεις  με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και καλεί τους φίλους του αθλητισμού να γνωρίσουν από κοντά το 3×3 και να παίξουν στο 3x3 ΔΕΗ Street Basketball, μια διοργάνωση για όλους που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-4 Ιουνίου στην Κεντρική Αγορά Πτολεμαΐδας.*

 

To 3×3 είναι ένα μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα. Στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, όπως επίσης και ανοικτές κατηγορίες μη-αγωνιστικού χαρακτήρα π.χ οικογένειες.

ΔΕΗ 3x3 Samos 1

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους και οι εγγραφές είναι ήδη ανοικτές. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται απλά να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα στην ιστοσελίδα της FIBA εδώ: https://play.fiba3x3.com/events/58b81ef8-a927-42ed-bd32-abf6f4df4af1

 

Μετά τη Σάμο, η Πτολεμαΐδα είναι ο δεύτερος σταθμός της σειράς των τουρνουά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball. Επόμενες πόλεις είναι η Μεγαλόπολη, η Ρόδος και η Άρτα.

Η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τα πέντε τουρνουά θα προκριθεί στο FIBA 3×3 Challenger που θα διεξαχθεί 11-12 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

ΔΕΗ 3x3 Street Πτολεμαΐδα πρόσκληση

Μπάσκετ 3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

 

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ,  τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

ΔΕΗ 3x3 Street Logo 2

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

 

*σε περίπτωση βροχής η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας.

ΓΥΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
TAGGED: ΔΕΗ, Πτολεμαΐδα,