Μπελκαμένη: Ψίθυροι στα χαλάσματα – Το πρώτο ντοκιμαντέρ στη Φλώρινα για το Ολοκαύτωμα της Δροσοπηγής

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Απριλίου, 2023

Μπελκαμένη: Ψίθυροι στα χαλάσματα» – Το πρώτο ντοκιμαντέρ στη Φλώρινα για το Ολοκαύτωμα της Δροσοπηγής

Το Florina Discovery Channel και η Film Art Productions, σας προσκαλούνε στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Μπελκαμένη: Ψίθυροι στα χαλάσματα» του Ηλία Ιωαννίδη, το οποίο θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Πρόκειται για ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, το πρώτο που δημιουργείται στη Φλώρινα, με θέμα το παλιό χωριό της Δροσοπηγής, την Μπελκαμένη, το οποίο κάηκε από τους Γερμανούς στις 4 Απριλίου του 1944. Συγκλονιστικές εικόνες και μαρτυρίες ανθρώπων, μας μεταφέρουν στην εποχή του Ολοκαυτώματος της μαρτυρικής κοινότητας Δροσοπηγής, μία ημέρα μετά την θλιβερή επέτειο.

Από πού και πότε ήρθαν οι κάτοικοι της Μπελκαμένης; Πώς ήταν η ζωή στο χωριό και με τι ασχολούνταν; Γιατί υπήρξε αντιστασιακό χωριό σε όλους τους αγώνες του ελληνικού λαού; Πρόσωπα και γεγονότα στον Μακεδονικό αγώνα, την Γερμανική κατοχή και στον Εμφύλιο πόλεμο. Τι προηγήθηκε του Ολοκαυτώματος; Πώς οδηγηθήκαμε εκεί; Η διαδρομή μαστοροχώρια Κονίτσης – Μπελκαμένη – Σκοπιά – Υδρούσα – Δροσοπηγή. ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές μετανάστευσαν οι κάτοικοι, ΤΡΕΙΣ φορές χτίσανε το χωριό, ΔΥΟ πυρπολήθηκε, ΜΙΑ η ιστορία του…

 

Ντοκιμαντέρ: «Μπελκαμένη: Ψίθυροι στα χαλάσματα»

Διάρκεια: 98’ λεπτά

Επιμέλεια-σκηνοθεσία: Ηλίας Ιωαννίδης

Αφήγηση: Κωνσταντίνος Τσιουμήτας

Εικονολήπτης Β’: Γιώργος Αλεξίου

Παραγωγή: Florina Discovery Channel

Εκτέλεση παραγωγής: Film Art Productions

 

Είσοδος Ελεύθερη

TAGGED: Τ.Κ. Δροσοπηγής,