Χαλάει ο καιρός έρχονται χιόνια, βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Νοεμβρίου, 2020

Βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αύριο Δευτέρα 30 Νοεμβρίου μετά το μεσημέρι,

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και του Έβρου με χαμηλότερο υψόμετρο καθώς επίσης βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και στα νότια, ενώ πολύ ενισχυμένοι βοριάδες θα πνέουν στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα αρχικά αναμένονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρότερα φαινόμενα και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά, στα νότια, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και το βράδυ θα σημειωθεί παγετός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη περιφέρεια μας τη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 6 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 14, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 9 έως 19 βαθμούς, στα Επτάνησα από 13 έως 18 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία ψηλότερα στους 21 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι  οι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειώσουν σημαντική πτώση.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Καιρός,