Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται για 30 ημέρες οι εργασίες στο εργοτάξιο της «Πτολεμαΐδα 5»

Την αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες των εργασιών του εργοταξίου της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μακεδονίας λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού στους εργασιακούς χώρους.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο και για όσα λέγονται για το φετινό Πάσχα τις τελευταίες μέρες, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο εορτασμός θα είναι λιτός και θα γίνει στο σπίτι.

«Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό, δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε σε εκκλησίες», τόνισε ότι αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι όλοι μας θα γιορτάσουμε υγιείς με τους δικούς μας το επόμενο Πάσχα

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και σε στατιστικά στοιχεία των ελέγχων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί τη σύμπραξη πολιτείας και πολιτών έτσι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ανακοίνωσε επίσης πως τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

Όσον αφορά στις επιστροφές Ελλήνων του εξωτερικού, έχουν καταχωρηθεί συνολικά 172 πτήσεις εξωτερικού και έχουν ελεγχθεί κατά την αποβίβασή τους 6.679 άτομα.

83 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στην Αθήνα: 22 από αυτούς είναι θετικοί στον κορονοϊό, ενώ 61 μπήκαν οικειοθελώς σε καραντίνα για να προστατέψουν τους δικούς τους.

πηγή βίντεο opentv

Pin It

Αφήστε μια απάντηση