ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λομβέρδο απέστειλε το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Υγείας ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης.

Το Ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

 

Κατάργηση των 5 ευρώ στα εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας – Στελέχωση Αγροτικών Ιατρείων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου εκφράζει την αντίθεση του στην υποχρεωτική καταβολή των 5€ προκειμένου να εξεταστεί κάποιος στα εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείου ή Κέντρα Υγείας. Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο που ζούμε όλοι μας, η επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για εξέταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος.

Αν λάβουμε δε υπόψη μας ότι αυτοί που απευθύνονται στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο.

Πρέπει να τονιστεί ακόμη ότι την όποια υποχρέωση του πολίτη προς τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για υπηρεσίες υγείας οφείλει να καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας στον οποίο ανήκει ο κάθε ασφαλισμένος και όχι ο ίδιος από τα πενιχρά εισοδήματα του.

Τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρών δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων των τοπικών Κοινοτήτων.

Καλούμε την Πολιτεία

  1. Να αποσύρει το αντιλαϊκό μέτρο των 5€, έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται άλλο οι χρήστες υγείας.
  2. Να στελεχώσει όλα τα Αγροτικά Ιατρεία.
  3. Ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των υποδομών και του προσωπικού για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συνδημοτών μας από τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας.

 

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

Pin It

Αφήστε μια απάντηση