ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Ημ/νία Ανάρτησης: 30 Αυγούστου, 2011

Ενισχύονται  και διευρύνονται τα προγράμματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που αφορούν τη «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων, αφού, ήδη, η αρμόδια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘΕ) έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2.104.000 ευρώ, έναντι 906.000 ευρώ που είχαν εισρεύσει στα ταμεία της το 2010.
Η εισροή αυξημένων πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα οφείλεται στον διπλασιασμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και δίνει τη δυνατότητα στην ΔΗΚΕΘΕ να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων.
Να σημειωθεί πως με την εξασφάλιση της αυξημένης ευρωπαϊκής χρηματοδότησης η ΔΗΚΕΘΕ είναι σε θέση να καλύψει όχι μόνον τις ανάγκες των συγκεκριμένων προγραμμάτων για την επόμενη χρονιά (2012) αλλά και εκείνες του 2013, εξοικονομώντας έτσι από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, πόροι που μπορούν να διατεθούν σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής.
Στο μεταξύ, η ΔΗΚΕΘΕ συνεχίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση επιπλέον ευρωπαϊκών προγραμμάτων και των σχετικών κονδυλίων, προκειμένου να συνεχίσει στο μέλλον η λειτουργία των υφιστάμενων προγραμμάτων αλλά και να υλοποιηθούν νέα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.ΚΕ.ΘΕ), παρέχει δωρεάν «βοήθεια στο σπίτι» σε 1000 συνολικά νοικοκυριά και μεμονωμένα άτομα, δημιουργεί 13 νέες θέσεις εργασίας και διασφαλίζει τη συνέχιση θέσεων εργασίας σε 47 εργαζόμενους στα προγράμματα.
«Στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παροχή των δωρεάν υπηρεσιών μας στις ευπαθείς ομάδες, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να πετύχουμε το στοίχημα της αυτόνομης βιωσιμότητας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Φαίνεται πως το πετύχαμε, αφού καταφέραμε να διπλασιάσουμε τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών από τα συγκεκριμένα προγράμματα, αυξάνοντας κατά 1.200.000,00 ευρώ τα έσοδά μας και τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ με κονδύλια του 2012 καταφέρνουμε να καλύψουμε και το 2013», δήλωσε σχετικά η Δημοτική Σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. Δήμητρα Αγκαθίδου.

Ακολουθήστε μας στο Facebook..

Ακολουθήστε μας στο Facebook..