Δασταμάνης σε Βορίδη για απολιγνιτοποίηση: «Ο λογαριασμός δεν βγαίνει» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Νοεμβρίου, 2022

Δασταμάνης σε Βορίδη για απολιγνιτοποίηση: «Ο λογαριασμός δεν βγαίνει» (Βίντεο+Φωτογραφίες)

 

Ως «βίαιη» και «επώδυνη» χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Γρεβενών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δασταμάνης την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, μιλώντας  στην ενημερωτική ημερίδα “ΟΤΑ και Δίκαιη Μετάβαση” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στην Κοζάνη, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Κάνοντας λόγο ότι «ο λογαριασμός πολύ απλά δεν βγαίνει» εξαιτίας του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος και ελλείψει «αξιόπιστων και βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων», ο κ.Δασταμάνης  υποστήριξε ότι η ΠΕΔ εγκαίρως και σε όλους τους τόνους είχε θέσει ότι «η περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μοναδικό παράδειγμα παγκοσμίως μιας τόσο βίαιης μετάβασης».

 

«Όπως έχει αποδειχθεί περίτρανα, η επιχειρούμενη απανθρακοποίηση της Ευρώπης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι εκρηκτικές αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος και στα καύσιμα, έδειξαν ότι όταν δεν στηριζόμαστε σε εθνικούς πόρους και στις δικές μας δυνάμεις, είμαστε εκτεθειμένοι», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, ο Δήμαρχος Γρεβενών αναφέρθηκε στην απουσία «ισχυρών κινήτρων που θα ενθάρρυναν τους νέους ανθρώπους να δημιουργήσουν οικογένεια και να μείνουν στον τόπο τους» με τραγικό αποτέλεσμα την καλπάζουσα ανεργία αλλά και την πληθυσμιακή γήρανση της Περιφέρειάς μας λόγω της ραγδαίας μετανάστευσης των νέων Δυτικομακεδόνων για αναζήτηση εργασίας είτε εντός είτε εκτός χώρας.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Δυτική Μακεδονία,