Δείτε live τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Δείτε live τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Τα μέτρα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την επιτροπή των ειδικών μετά τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα και την μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχεί και στην Ελλάδα.

Ο κ Πλεύρης τόνισε ότι η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν γιατί τους καλύπτει από την Όμικρον και να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δεν καλύπτεται η Όμικρον από τα εμβόλια προσθέτοντας ότι ακριβώς επειδή έχουμε μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη και με την αναμνηστική δόση δεν έχουμε πολλές νοσηλείες.
Το πλαίσιο της υποχρεωτικότητας θα επανεξεταστεί, όπως και ο χρόνος κατά τον οποίο θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και θα έχουμε αντίστοιχες ρυθμίσεις και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου 2021.

Για την εστίαση και την διασκέδαση:

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς όρθιους και απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατ’ εξαίρεσιν το ωράριο θα επεκταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας.

Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα «λήξει» την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση